Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες στο Θέατρο Βέμπο!

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά ελληνικά έργα ανεβαίνει τον φετινό Χειμώνα στο Θέατρο Βέμπο: η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα.

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία, που σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια
μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα
της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους
απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο
όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα. Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε δημοψηφισματική λογική που προσπαθεί να φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δυο εχθρικά στρατόπεδα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης που θα υποδυθεί τον Θωμά Μακρυκώστα, ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης θα κάνει τον Στέλιο Κοντογιώργη, ενώ η Κατερίνα Ζαρίφη θα κάνει τη Χάιδω. Η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *