Λουκέτο σε καταστήματα Zara, Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti και αλλαγή σχεδίων

-

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα του κορονοϊού δυστυχώς επηρέασαν και τον όμιλο Inditex, καθώς η καθαρή ζημιά της εταιρείας είναι 409 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια του τριμήνου που παρέμειναν κλειστά  σχεδόν το ένα τέταρτο των καταστημάτων. Ο ιδρυτής της, Amancio Ortega, αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε 1.200 καταστήματα Zara αλλά και Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη, και να επιδιώξει την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η H&M.

Μάλιστα, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ τον Απρίλιο παρουσίασαν αύξηση 95%. Πρόκειται να επενδυθεί  1 δισεκατομμύριο ευρώ στο διαδίκτυο έως το 2022 και άλλα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταστήματα προκειμένου να μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα σε ιστότοπους για ταχύτερες παραδόσεις και παρακολούθηση προϊόντων σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας έως το 2022, περισσότερο από το 25% του συνόλου θα αντιπροσωπεύουν τις διαδικτυακές πωλήσεις, συγκριτικά με το 14% του 2019.

Συνολικά τα καταστήματα από 7.412 θα μειωθούν σε 6.700 έως 6.900 μετά την αναδιοργάνωση, ενώ θα ανοίξουν επίσης 450 νέα καταστήματα.

Τα μεγαλύτερα καταστήματα θα είναι εκείνα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρα διανομής των διαδικτυακών πωλήσεων, ενώ το προσωπικό των καταστημάτων που θα κλείσουν θα απορροφηθεί για τις ανάγκες των διαδικτυακών πωλήσεων.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Εκτός συναγωνισμού η Εύα Αντωνοπούλου

Ποσοστά που φέτος κάποιοι ίσως δουν με το κυάλι σημειώνει το μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΪ με την Εύα Αντωνοπούλου....

Εκλεισε: Ντορέττα επιστρέφει MEGA, Σολωμού σε ρόλο παρουσιάστριας, Ζαρίφη σε δυο κανάλια

H πολύ στενή παρέα σε προσωπικό επίπεδο "έδεσε" και επαγγελματικά τις δυο γυναίκες. Ο λόγος για τν Ντορέττα Παπαδημητρίου...

ΟPEN: Οι νέες πρεμιέρες και οι εκπομπές που έρχονται προσεχώς στο πρόγραμμα

Ενα πρώτο δείγμα του προγράμματος του ΟPEN το έχουμε ήδη δει με εκπομπές που συνεχίζονται από πέρσι αλλά από...

Το τρίτο στεφάνι: Το teaser – τρέιλερ της παράστασης (VIDEO)

Μία πρώτη γεύση με ένα teaser – τρέιλερ από τις πρόβες της πολυαναμενόμενης παράστασης, «Το Τρίτο Στεφάνι», έδωσαν οι...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς