Λεωνίδας Κακούρης: «Ο ρόλος του Γιάννη του φονιά με συνοδεύει μέχρι και σήμερα»

team
team

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη ο Λεωνίδας Κακούρης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το Μαύρο Ρόδο και τον “Θέμη Καστρινό”, αλλά και τους ρόλους του Δούκα στις Άγριες Μέλισσες και του Γιάννη του φονιά στη σειρά «Της αγάπης μαχαιριά».

«Πολύ νωρίς διέγνωσα στον Θέμη κάποια στοιχεία, τα οποία είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον προκειμένου να χτίσω τον ρόλο και την ποιότητά του. Ο Θέμης Καστρινός είναι πολύ διαφορετικός από τον Δούκα Σεβαστό στις Άγριες Μέλισσες. Είναι ένας φαινομενικά ανάλαφρος άνθρωπος, όμως έχει βαρύ και ειδικό βάρος το οποίο δεν το βλέπουμε στην πρώτη εικόνα. Διαβάζοντας τον ρόλο του Θέμη είδα έναν σύνθετο χαρακτήρα που έχει να διαχειριστεί πολλές καταστάσεις.

Ο Θέμης έχει να διαχειριστεί το γάμο του, τη σχέση του με τα παιδιά του και τη σχέση με τον αντίζηλό του, τον Βίκο. Είναι ήδη πολύ τεταμένη η σχέση του Θέμη και του Βίκου. Κάποτε ήταν κολλητοί φίλοι, σαν αδέλφια, σαν πατέρας και γιος. Κάτι συνέβη και χώρισαν τα τσανάκια τους με απειλές. Θα συμβεί κάτι στον Θέμη και θα αντιδράσει έντονα απέναντι στον Πέτρο.

Ο Θέμης κάτι σκέφτεται να κάνει. Είναι αδίστακτος και θέλει και το μυαλό του γιου του να σκέφτεται με τα μάτια του διαβόλου. Είναι συγκλονιστική η στιγμή της συνάντησης του Θέμη με την ηγουμένη Φιλαρέτη. Περίμενα και εγώ πολύ καιρό αυτή τη συνάντηση! Ο Θέμης δεν ξέρει το πρωτόκολλο του μοναστηρίου, είναι απίθανο να μπει μέσα και να την αποκαλέσει γερόντισσα», είπε αρχικά ο Λεωνίδας Κακούρης.

- Advertisement -

Ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε και για τη συμμετοχή του στη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου: «Αυτό που κρατώ από την Λάμψη του Νίκου Φώσκολου είναι η συνεργασία με τόσους αξιόλογους ηθοποιούς. Δεν έφυγα με δυσθυμία, δεν ήταν εύκολο αυτό το τηλεοπτικό διαζύγιο. Όταν ένας ηθοποιός που έχει βασικό ρόλο λέει “θέλω να φύγω, γιατί έχω αφήσει πίσω το θέατρο” με κάποιο τρόπο ίσως και να το πληρώσει. Σ’ αυτή τη ζωή είμαστε οι επιλογές μας».

Ένας ακόμη ρόλος που αγαπήθηκε από το κοινό ήταν εκείνος του Γιάννη του Φονιά από την σειρά «Της αγάπης μαχαιριά»: «Μέχρι και σήμερα με συνοδεύει αυτός ο ρόλος. Και θέλω να τον ξεχάσω, δεν με ξεχνάει αυτός», λέει ο Λεωνίδας Κακούρης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *