Κορωνοϊός: Φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό σε 3 λεπτά με ή χωρίς οινόπνευμα

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Δυστυχώς η έξαρση τουκορονωϊού μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα, που λίγους μήνες πριν θα μας φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως και να έχει η νέα κατάσταση είναι εδώ και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε για αυτό στο olivemagazine.gr σκέφτηκαν πως είναι ιδανικό να έχετε το δικό σας σπιτικό αντισηπτικό, που θα το φτιάξετε εσείς.

Γενικά, γνωρίζουμε πως οι ιοί συνήθως μεταφέρονται στα χέρια μας μέσω του αγγίγματος κάποιας επιφάνειας και στην συνέχεια με την επαφή των χεριών με το πρόσωπο στόμα, μύτη στον οργανισμό μας για αυτό έχει ύψιστη σημασία να έχουμε καθαρά χέρια. Ξεκινάμε, λοιπόν να δούμε πως να φτιάξουμε το φυσικό αντισηπτικό gel στο σπίτι με τα φυσικά προϊόντα. Το αλκοόλ, η αλόη αλλά και πολλά αιθέρια έλαια που περιέχουν αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και θα βοηθήσουν στην καλή απολύμανση.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα άλλα έλαια που περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες είναι τα αιθέρια έλαια κανέλας, τεϊόδεντρου, ρίγανης, λεβάντας και πεύκου. Μάλιστα, ιδιαίτερο αποτελεσματικό είναι το αιθέριο έλαιο τεϊοδέντρου σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο ρίγανης. Τα υλικά, λοιπόν, που θα χρειαστείτε είναι 100 ml αλκοόλ ή οινόπνευμα 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου ή κάποιο άλλο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης ή άλλο. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη 1/3 φλιτζανιού τζελ αλόης .

Η διαδικασία είναι απλή: Προσθέστε σε ένα μπουκαλάκι το αλκοόλ το τζελ και έπειτα τις σταγόνες απο τα αιθέρια έλαια.Ανακαινίστε εώς ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα και είναι έτοιμο για χρήση. Yπάρχουν διάφορα μπουκαλάκια στην αγορά,που μπορέιτε να προμηθευτείτε για να βάλετε μέσα το μείγμα σας και να το έχετε σπίτι σας.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *