Κόλαση στην πράιμ τάιμ με τις σειρές: Η αλλαγή που έβαλε φωτιά στο τηλεοπτικό σκηνικό και το παράδοξο της σεζόν

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
μαγισσα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος έχει η μάχη στην πιο εμπορική ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης, στη λεγόμενη πράιμ τάιμ όχι μόνο γιατί τα ελληνικά κανάλια, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε ο “Σασμός” τα δυο τελευταία χρόνια – σχεδόν στο σύνολό τους με εξαίρεση το STAR – επιστρέφουν στη μυθοπλασία, αλλά για έναν ακόμη λόγο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπορεί τα ιδιωτικά κανάλι να προσπάθησαν να συνεννοηθούν για κοινή ημερομηνία έναρξης αλλά εκ του αποτελέσματος κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό στο σύνολό του, καθώς μόνο ο ΑΝΤ1, ο ALPHA και το MEGA κατάφεραν να συνεννοηθούν επ’ αυτού κάπως ρίχνοντας στη μαχη τον “Σασμό”, τη “Γη της Ελιάς” τη “Μάγισσα” στις 25 Σεπτεμβρίου – αν και η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου θα κάνει πρεμιέρα Κυριακή 24/9. Οι “Πανθέοι” όμως ξεκινούν μια εβδομάδα πριν, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια ο ΣΚΑΪ να κερδίσει έδαφος έναντι των υπολοίπων καθώς υπολείπεται αρκετά στο κομμάτι της μυθοπλασίας.

Απέναντί της μάλιστα θα έχει στον ALPHA όπως ήταν αναμενόμενο τον “Σασμό”, στην 3η και τελευταία σεζόν του με αρκετές και σημαντικές προσθήκες στο καστ του όπως είναι αυτή του Βασίλη Μπισμπίκη για παράδειγμα, αλλά και το MEGA με τον γ΄επίσης κύκλος της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου . Η ανατροπή ωστόσο έρχεται από τον ΑΝΤ1 όχι στην ημερομηνία της πρεμιέρας της πράιμ τάιμ αλλά στη σειρά που θα βρεθεί απέναντι σε “Σασμό”, “Πανθέους” και “Γη της Ελιάς”. Ετσι, ενώ η “Μάγισσα” ήταν αρχικά βάσει προγραμματισμού και θεματολογίας να βρεθεί στην πιο late ζώνη της πράιμ, δηλαδή στο 22.3ο καθώς η σειρά είχε αρχικά σήμανση άνω των 16 ετών και αυτό ήταν που έκανε και τη διαφορά έναντι των υπολοίπων με σκηνές που εμπεριέχουν αποκεφαλισμούς και πιο hardcore καταστάσεις ακόμα και αποκεφαλισμούς, τελικά την τελευταία στιγμή σχεδόν πάρθηκε η απόφαση να παίξει στις 21.00 απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό με αποτέλεσμα στο μοντάζ να τρέχουν και να μην φτάνουν καθώς έπρεπε να αφαιρεθούν κάποιες πολύ σκληρές σκηνές που ενδεχομένως να δημιουργούσαν πρόβλημα με το ΕΣΡ.

- Advertisement -

Το πιο παράδοξο ωστόσο είναι άλλο. Οι τρεις από τις τέσσερις προαναφερθείσες σειρές που θα βρεθούν φέτος απέναντι ως ανταγωνιστές ανήκουν στην ίδια εταιρεία παραγωγής. Συγκεκριμένα, τόσο ο “Σασμός” του ALPHA, όσο η “Μάγισσα” στον ΑΝΤ1 αλλά και οι “Πανθέοι” στον ΣΚΑΪ είναι και οι τρεις παραγωγή των στούντιο του Γιώργου Καραγιάννη, που έχουν υπογράψει και υπογράφουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, όπως είναι οι “Μέλισσες” και ο “Σασμός”. Αυτό από μόνο του αποτελεί το πλέον παράδοξο της φετινής σεζόν καθώς σε σίριαλ δεν έχει ξανά συμβεί εταιρεία παραγωγής να έχει να ανταγωνιστεί ουσιαστικά τον εαυτό της και μάλιστα εις τριπλούν με ταυτόχρονη παρουσία σε τρία ανταγωνιστικά κανάλια με τηλεοπτικά προϊόντα που παίζουν ακριβώς απέναντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “Πανθέοι” θα παίζουν από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21.00, όπως και ο “Σασμός” και η “Μάγισσα” αν και στην πορεία η σειρά του ΑΝΤ1 θα παίζει τρεις φορές, μέχρι Τετάρτη, ενώ η “Γη της Ελιάς” από Κυριακή μέχρι και Παρασκευή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *