“Κόκκινο Ποτάμι”: Οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της νέα σειράς του OPEN

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Όπως σας ενημερώσαμε εδώ στο tinasmess ο Μανούσος Μανουσάκης έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη νέα σειρά “Κόκκινο Ποτάμι” που πρόκειται να προβληθεί την ερχόμενη σεζόν μέσω της συχνότητας του  OPEN (Μπαίνει σε γυρίσματα ο Μανουσάκης για το Κόκκινο Ποτάμι). Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έως και το τέλος του 2019, ενώ μάλιστα θα ταξιδέψουν το καστ τς παραγωγής σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, σε Γαλλία και Ρωσία.

Πρόκειται για μια σειρά η οποία ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία, κινηματογραφικών προδιαγραφών, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του  Χάρη Τσιρκινίδη, σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη ο οποίος αναφέρει «Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του. Το OPEN μας άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια»

- Advertisement -

 

Αναφορικά με την ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη, τον οποίο υποδύεται ο Τάκης Βαμβακίδης, αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, που ερμηνεύει ο Ιωάννης Παπαζήσης, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια την οποία ενσαρκώνει η ηθοποιός Αναστασία Παντούση, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη, που υποδύεται ο Κωνσταντίνος Καζάκος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές.

Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Στο καστ των ηθοποιών συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί, όπως Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης.

 

Κωνσταντίνος Καζάκος
Τάκης Βαμβακίδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!