Καζάνι που βράζει η ΕΡΤ. Ποιες κυρίες της ενημέρωσης πλακώθηκαν και οι επιστροφές χρημάτων που καίνε

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ert_digea

Καζάνι που βράζει είναι το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ. Και δεν φταίνε μόνο οι δυο καβγάδες που έλαβαν χώρα στο Ραδιομέγαρο. Ο ένας με τους δυο αθλητικούς (ΕΡΤ: Βίαιος καβγάς μεταξύ δημοσιογράφων στο αθλητικό τμήμα. Η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης) και το άλλο με τις δυο κυρίες της ενημέρωσης παλιές και νέες που έγινε λιγότερο γνωστό. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τον Αλκη Πασαλίδη που λέει το μεσημεριανό αθλητικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης και τον Νίκο Γιαννόπουλο που καλύπτει το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Οσο για τον δεύτερο, λιγότερο γνωστό καβγά έγινε την Καθαρά Δευτέρα και επίσης έγινε αισθητός σε ολόκληρο το Ραδιόμεγαρο παρά το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να κληθεί ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και το ΕΚΑΒ. Πρωταγωνίστριες η Ευγενία Πασχαλίδη που πρόσφατα πήρε τον τίτλο της Αρχισυντάκτριας του δελτίου και η Κική Αγγελοπούλου – παλιά και έμπειρη καραβάνα στην ΕΡΤ – που τσακώθηκαν και μάλιστα πολύ άγρια ανταλάσσοντας πολύ βαριές εκφράσεις.

Αιτία της έντασης, μεταξύ άλλων, είναι και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση καταβάλλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές δυο ετών σε αυτούς που έκαναν την επανάστασή τους στην ΕΡΤOPEN και δεν δούλεψαν στη ΝΕΡΙΤ, με την υποχρέωση να επιστρέψουν την αποζημίωση. (Δηλαδή τους δίνει κατά μέσο όρο περίπου 40-50.000 ευρώ και αυτοί επιστρέφουν πίσω 8-9000 ευρώ).

Γιοα τους υπόλοιπους που στη διετία δούλεψαν επιστρέφουν κανονικά την αποζημίωση απόλυσης πίσω (η οποία αποζημίωση ήταν για άλλη εταιρία -η σημερινή ΕΡΤ έχει το ΑΦΜ της ΝΕΡΙΤ που άνοιξε μετά, ενώ η παλιά ΕΡΤ από την οποία αποζημιώθηκαν ως απολυμένοι έκλεισε και είναι υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το Υπουργείο Οικονομικών).

Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την αποζημίωσξ την είχαν λάβει τότε σε τρεις δόσεις για να περάσουν καθώς μέχρι να ξαναπροσληφθούν πέρασαν έξι μήνες σχεδόν χωρίς μισθό.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *