Καταιγιστικές εξελίξεις στην ΕΡΤ

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ERT

Χθες η μυστική συνεδρίαση, σήμερα οι παραιτήσεις… Με καζάνι που βράζει μοιάζει το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη δημόσια τηλεόραση ανάμεσα σε νυν και πρώην στελέχη, μια διαμάχη που όπως όλα δείχνουν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πυροδοτεί και το πολιτικό σκηνικό.

Πριν λίγες ώρες μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε την παραίτηση τόσο του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου όσο και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, ουσιαστικά παίρνοντας το μέρος του Νίκου Φίλη στην ανιπαράθεση ανάμεσα στον τελευταίο και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά και παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι όσα καταγγέλουν υπαλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι προφανώς αποκύημα της φαντασίας τους. Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες είναι επειδή οι δυο άντρες δεν μπορούσαν να συνεργαστούν αρμονικά. Από το Υπουργείο ενημερώνουν πως θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την πλήρωση των δυο θέσεων.

Τη σχεδόν άμεση αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η χθεσινή κατάθεση του Βασίλη Κωστόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κατήγγειλε όσους τον καταγγέλλουν για αποφάσεις εις βάρος της ΕΡΤ έναντι ιδιωτικών καναλιών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος ανέφερε ότι την πρώτη ημέρα μετά την έγκριση του  διορισμού του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πηγαίνοντας στην ΕΡΤ «βρήκα το γραφείο μου κλειδωμένο και δεν βρισκόντουσαν τα κλειδιά…».

- Advertisement -

Κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς τον Διονύση Τσακνή λέγοντας ότι πηγαίνοντας στην ΕΡΤ βρήκε να συνεδριάζει μια επιτροπή υπό τον πρώην πρόεδρο της δημόσιας τηλεόρασης με θέμα τα δικαιώματα για την μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ. «Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι η επικρατούσα άποψη δεν ήταν η απόκτηση του δικαιωμάτων του πιο σημαντικού αθλητικού γεγονός του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά ότι η ΕΡΤ αρκούνταν στη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων που θα τους παραχωρούσε το ιδιωτικό κανάλι από το οποίο θα κατοχυρώνονταν τα δικαιώματα από τη FIFA για την Ελλάδα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *