Ίνα Ταράντου για τη μετακίνησή της από την ΕΡΤ στο OPEN – «Έχω συνηθίσει να περπατάω στα αγκάθια

team
team

Η Ίνα Ταράντου παραχώρησε συνέντευξη στον Άγγελο Γεραιουδάκη για το “ethnos.gr”. Η δημοφιλής παρουσιάστρια του OPEN αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκπομπή της, το “Εμείς”, στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και γενικότερα στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Πώς έγινε η μετάβαση από την ΕΡΤ στην ιδιωτική τηλεόραση;

Με το αυτοκίνητο (Γέλια). Έγινε εύκολα. Δε συνηθίζω να σκέφτομαι τις δουλειές μου σχετικά με το πού μπορεί να υπάρχει μαξιλαράκι ασφαλείας ή όχι. Έχω συνηθίσει να περπατάω στα αγκάθια. Αυτό που με προβληματίζει κάθε φορά είναι να είμαι σύμφωνη με τον εαυτό μου, ακόλουθη με τα πιστεύω μου και ν’ ανακαλύπτω μέσα μου, συνεχώς καινούργιες πτυχές ώστε να διευρύνω περισσότερο τα όριά μου. Στην ιδιωτική τηλεόραση ήμουν ξανά, όταν παρουσίαζα δελτία ειδήσεων. Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι αλλά δεν με τρομάζει.

Μία ζωντανή καθημερινή εκπομπή, όπως το “Εμείς”, τι δυσκολίες έχει;

- Advertisement -

Η ομάδα του “Εμείς” είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εκπομπές που έκανα στην ΕΡΤ και τα τμήματα με τα οποία πρέπει να υπάρχει συνεργασία αρκετά περισσότερα. Δεν είναι, για παράδειγμα, όπως στη “Ζωή Αλλιώς”, που ήμασταν λιγότεροι και επικοινωνούσαμε με τα μάτια, καθώς είχαμε μάθει γρήγορα ο ένας τον άλλον. Εδώ χρειάζεται καλύτερος συντονισμός και οργάνωση, γιατί κινούμαστε σε όλη την περιφέρεια και στέλνουμε πολλές αποστολές. Για να αποφύγουμε, επίσης, τη φθορά της καθημερινότητας και τη ρουτίνα, θα πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς καινούργια και πρωτότυπα θέματα. Είναι ένα πολυδαίδαλο εγχείρημα. Δεν είναι μία εκπομπή με μια παρουσιάστρια, ένα πάνελ και τρεις ρεπόρτερ, που είναι λίγο πιο διαχειρίσιμα τα πράγματα.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές. Σας δημιουργεί ένα πρόσθετο άγχος;

Όντως, έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Αλλά κοίταξε να δεις, Άγγελέ μου, στην ηλικία που έχω φτάσει, δεν κρίνω τα πράγματα με αυτό τον τρόπο, με το δίπολο επιτυχία – αποτυχία. Όλα αυτά τα χρόνια είχα μία εσωτερική πάλη και θεωρώ ότι τα έχω καταφέρει, να καταπολεμήσω τον φόβο και το άγχος της αποτυχίας, τα οποία στα προκαλεί ο εγωιστικός εαυτός σου, αυτός που θέλει πάντα να πετυχαίνει και να είναι πάντα πρώτος. Εμένα, λοιπόν, δεν με ενδιαφέρει αυτό. Σαφώς, επιθυμώ τη δουλειά που κάνω να την απολαμβάνουν κι άλλοι άνθρωποι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τηλεθεατές, αλλά δεν θα με αγαπάω λιγότερο, ή δεν θα πάθω κατάθλιψη, αν δεν είναι το πλέον πετυχημένο πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση. Δεν είμαι η δουλειά μου! Αρκεί μόνο αυτό που κάνω να είναι ακόλουθο με τα πιστεύω μου, όπως ανέφερα προηγουμένως.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *