Ημέρα Ασφάλειας, θεσμός για την ΕΔΑ Αττικής

-

Θεμελιώδης αξία για την Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής είναι η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της και των ενδιαφερόμενων μερών που επηρεάζονται από τις δραστηριότητές της. Για το λόγο αυτό, επιπλέον των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται, πραγματοποιούνται δράσεις ενίσχυσης της κουλτούρας ασφάλειας. Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι μόνο μέσω της καλλιέργειας μιας ισχυρής κουλτούρας οι εργαζόμενοι και τα ενδιαφερόμενα μέρη (μέτοχοι, συνεργάτες κλπ) συμπεριφέρονται υπεύθυνα και πέρα του εργασιακού τους χώρου με σκοπό την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια των γύρω τους.

Στις 20 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά η Ημέρα Ασφάλειας για το προσωπικό της εταιρείας. Η Ημέρα Ασφάλειας  ως θεσμός για την ΕΔΑ Αττικής, αποτελεί ορόσημο μέσα στο έτος για την ενίσχυση του στόχου της εταιρείας καθώς και μια γιορτή του οράματός της για μηδενικά ατυχήματα και μηδενικές διαρροές. Το σύνθημα της εκδήλωσης επισφραγίζει τη φιλοσοφία της εταιρείας στον τομέα της ασφάλειας «Ασφαλώς, νοιαζόμαστε!».

- Advertisement -

Στην εκδήλωση συμμετείχε όλο το προσωπικό, εκπρόσωποι του μετόχου, των Αναδόχων κατασκευαστικών έργων, εμπορικοί και λοιποί συνεργάτες.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής, κ. Δημήτριος Παπακώστας, η κα Κυριακή Καρακίτσου, εκ μέρους του μετόχου, ΔΕΠΑ, ο Τεχνικός Διευθυντής, κ. Χρήστος Σκουλίδας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΔΑ Αττικής, κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

ΓΕΝΙΚΟΣ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΔΑ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επί θεμάτων υγείας και ασφάλειας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες αλλά και να συζητήσουν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα εργασιών στο εργοστάσιο του φωταερίου, εστιασμένα στις δύσκολες σε θέματα ασφάλειας και υγείας, συνθήκες εργασίας. Αμέσως μετά ακολούθησε βίντεο με πρωταγωνιστές σημερινούς εργαζόμενους να μιλούν για την Ασφάλεια.

Πριν το τέλος του πρώτου μέρους πραγματοποιήθηκε η απονομή αναμνηστικών συμμετοχής και βραβείων στους νικητές του «Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Αφίσας Ασφάλειας» με θέμα: «Στην ΕΔΑ Αττικής δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια!»

Στο δεύτερο μέρος αναπτύχθηκαν οι παρακάτω θεματολογίες, με εσωτερικούς και εξωτερικούς εισηγητές:

·       «Διαβάζοντας” τον δρόμο

κ. Γεώργιος Καραμέρης, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

·       Safetyπass: Το διαβατήριο σου στην ασφάλεια

κ. Ιωάννης Ντρούκας, Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών

·       Είμαι θλιμμένος, έχω κατάθλιψη;

κ. Δημοσθένης Παναγιώτου Δημοσθένης, Ψυχολόγος, the psy lab

·       Τελικά υπάρχουν ατυχήματα;

κ. Ιάκωβος Ρήγος, Επιθεωρητής Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

·        Άσκηση ετοιμότητας «Αερόπη 2019»

κ. Βασίλειος Βασιλείου, Διευθυντής Λειτουργίας & Συντήρησης Δικτύου

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζόμενους της εταιρείας να συμμετέχουν στον προσομοιωτή οδήγησης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε διάφορα σενάρια οδήγησης ή να λάβουν μέρος σε δια -δραστικό πρόγραμμα «Κυνήγι Θησαυρού» απαντώντας σε ερωτήσεις ασφάλειας.

Τα βασικά μηνύματα της Ημέρας Ασφάλειας είναι τα εξής:

  • Η ετήσια Ημέρα Ασφάλειας συνεχίζει να αποτελεί μία ημέρα ορόσημο για την εταιρεία, καθώς μετουσιώνει στην πράξη το όραμά μας για μηδενικά ατυχήματα και μηδενικές διαρροές.
  • Ασφάλεια σημαίνει πρόληψη γι’ αυτό και συνεχώς προσπαθούμε να εδραιώσουμε την κουλτούρα πρόληψης στην εταιρεία.

Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι η Ημέρα Ασφάλειας επιδιώκει να δώσει βάση για συνεχή συζήτηση και βελτιστοποίηση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος με γνώμονα την Ασφάλεια και την ενεργό συμμετοχή όλων.

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

“Έρωτας με διαφορά”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά του STAR και τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο;

Μπορεί το τρέιλερ της νέας σειράς του STAR με τίτλο "Έρωτας με διαφορά" με πρωταγωνιστές τη Φαίη Ξυλά και...

Σε ποιο κανάλι επιστρέφει ο Παπακαλιάτης;

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση. Ο γνωστός δημιουργός και πρωταγωνιστής θα υπογράψει τις επόμενες μέρες συμβόλαιο συνεργασίας...

Survivor: Αυτές είναι οι δυο νέες ομάδες

Ένα άλλο Survivor θα κληθούν να δουν απόψε οι φανατικοί τηλεθεατές του ριάλιτι επιβίωσης. Διάσημοι και μαχητές αποτελούν παρελθόν...

ΑΝΤ1: Ποιο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα μπαίνει στο συρτάρι προτού καν βγει;

Πριν καλά - καλά βγει κόβεται... Ο λόγος για ένα αρκετά ιδιαίτερο τηλεοπτικό project που δεν πρόλαβε καν να...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς