Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Τάσο Μπιρσίμ

team
team

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Τάσο Μπιρσίμ, μια μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής τηλεόρασης,  που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.

Ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν πρωτοπόρος στη σκηνοθεσία μεγάλων πολιτικών και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ήταν πίσω από τις κάμερες στην τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2001, στην υποδοχή του Ευρώ το 2002, στα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» το 2004, αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Ευρωμπάσκετ, στην υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 κ.ά.

Ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν προσωπικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και άφησε το δικό του προσωπικό στίγμα στην οργάνωση και στη σκηνοθεσία των μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά και του 1990.

- Advertisement -

Ήταν βραβευμένος με το 1ο βραβείο «Στρατιές και λαοί» στο φεστιβάλ της Ρώμης το 1994.

Διετέλεσε διευθυντής της ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980, ενώ από το 2017 έως και πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *