Η Huawei συνεχίζει να αποκλείεται μέρα με τη μέρα από οργανισμούς και συνεργασίες. Έως τώρα έχει χάσει πρόσβαση στην Google, στο Android, στην Qualcomm, στην Intel, στην Microsoft και στην ARM. Το νέο χτύπημα έρχεται από την Wi-Fi Alliance και μπορεί να επηρεάσει τη μακροχρόνια στρατηγική της εταιρίας.

Η εταιρία με ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η Wi-Fi Alliance συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, χωρίς να αφαιρεί τη συνδρομή της Huawei Technologies. Η Wi-Fi Alliance προσωρινά περιορίζει τη συμμετοχή της Huawei Technologies στις δραστηριότητες της Wi-Fi Alliance που καλύπτονται από τη διάταξη.”

Η Wi-Fi Alliance είναι ένας οργανισμός με τη συμμετοχή και συνεργασία πολλών εταιριών όπως Apple, Qualcomm, Broadcom, Intel και άλλες, οι οποίες αποφασίζουν τις εξελίξεις στις ασύρματες τεχνολογίες. Η νέα απόφαση της Wi-Fi Alliance δε σημαίνει πως η Huawei δεν μπορεί να κατασκευάζει Wi-Fi προϊόντα πλέον, απλά πως η Huawei δε θα έχει πλέον λόγο στις αποφάσεις ανάπτυξης ασύρματων τεχνολογιών.