Γιατί πρέπει να δείτε τις “Μάγισσες της Σμύρνης”

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Μια μοναδική παράσταση παρακολούθησαν χθες το βράδυ όσοι βρέθηκαν στο Παλλάς για την επίσημα πρεμιέρας της παράστασης “Οι μάγισσες της Σμύρνης” που για πρώτη φορά μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι.

Και λέω μοναδική γιατί -μιλώντας πάντα για τον εαυτό μου – δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσεις μια θεατρική παράσταση τρεισήμισι ωρών, ειδικά αν κοντεύεις να συμπληρώσεις σχεδόν 24ωρο ξύπνιος, χωρίς να κοιτάξεις ούτε στιγμή το ρολόι ή να κλείσουν έστω και για λίγο τα βλέφαρά σου παραδομένος από την κούραση. Κι όμως, ήταν από τις ελάχιστες, μην πω μοναδικές στιγμές, που δεν συνέβη αυτό σε μένα.

Συγκλονιστκές οι ερμηνείες της Μαρίας Κοβαγιάννη που πραγματικά έφερε στα μέτρα της το κείμενο, της φοβιστικής αλλά άκρως πειστικής Μίρκας Παπακωνσταντίνου, αλλά και της Σμαράγδας Καρύδη που πέρα από τις υποκριτικές της ικανότητες, απέδειξε ότι είναι μεγάλο ταλέντο και στον χορό, μετά από τον εντυπωσιακό χορό της κοιλιάς που χόρεψε. Εξίσου καλό και το υπόλοιπο καστ, η Νικολέττα Βλαβιανού, ο Μένος Μπεγνής, ο Μελέτης Ηλίας, η Δανάη Μπάρκα, η Ευγενία Σαμαρά αλλά και όλοι οι δευτερεύοντες ρόλοι που λόγω της διάρκειας δεν ήταν καθόλου δευτερεύοντες.

Τα σκηνικά ήταν εντυπωσιακά και κατάφερανα να μεταδόσουν τη μυσταγωγία του έργου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάπιαν το κείμενο, αλλά ούτε και τους ίδιους τους συντελεστές της παράστασης.

- Advertisement -

Κι αν δεν σας έπεισα, μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει… γιατί δυστυχώς τέτοιες παραγωγές στην Ελλάδα της κρίσης δεν ανεβαίνουν συχνά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *