Γιατί δεν έχει σήμερα δελτία ειδήσεων;

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Χωρίς δελτία και ενημερωτικές εκπομπές θα παραμείνουν για ένα 24ωρο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και η ΕΡΤ από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι αύριο την ίδια ώρα. Κι αυτό γιατί δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, το ΑΠΕ και η Γενική Γραμματεία Eνημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία διαμαρτυρώμενοι για την απαλοιφή της υποχρέωσης των καναλιών για 400 εργαζόμενους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ανά κανάλι, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, ζητούν να αποσυρθούν άμεσα οι «αντεργατικές και αντιδημοσιογραφικές» ρυθμίσεις του άρθρου 41 που προωθούνται στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου.

Η απεργία δεν αφορά τα ιδιωτικά ραδιόφωνα, ενώ από την απεργία εξαιρείται και η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ:

- Advertisement -

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • την άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου
  • την έναρξη διαλόγου της Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους, για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

  • σε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *