Ευχοστολίδια: Οταν γίνεσαι κοινωνός χαράς και ελπίδας σε χιλιάδες παιδιά

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΕΥΧΟΣΤΟΛΙΔΙΑ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να μπορείς να κάνεις το όνειρο ενός μικρού παιδιού πραγματικότητα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να συμμετέχεις σε αυτό και μάλιστα έμπρακτα. Και όσοι έγιναν κοινωνοί τα φετινά Χριστούγεννα της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ – μεταξύ πολλών κι εγώ – πριν μερικές μέρες, είδαμε την πράξη μας αυτή να παίρνει σάρκα και οστά γιατί μέσα από μια ειδική εορταστική εκδήλωση έγινε η παράδοση των δώρων στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι ευχές χιλιάδων παιδιών έγιναν πραγματικότητα, για ένατη συνεχή χρονιά, από τον ΟΠΑΠ μέσω της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια. Με τη συνεισφορά χιλιάδων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν 6.037 χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», τα οποία απέκτησαν τα δώρα που επιθυμούσαν.

- Advertisement -

Τα παιδιά είχαν αποτυπώσει τις ευχές τους σε ζωγραφιές, τις οποίες είχαμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε διαδικτυακά, στο www.opapcsr.gr ή μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», όπου υπήρχαν οι ζωγραφιές – ευχές των παιδιών. Για να εκπληρώσει κάποιος μία ή και περισσότερες ευχές, θα έπρεπε να ακολουθήσουμε τα εξής απλά βήματα:

  • Επιλέγουμε την παιδική ζωγραφιά – ευχή που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε
  • Αγοράζουμε διαδικτυακά το δώρο που ανταποκρίνεται στην ευχή, μέσω των συνεργαζόμενων  e-shops των καταστημάτων Μουστάκας, Zakcret, Energiers και των εκδόσεων Ψυχογιός
  • Στέλνουμε τη δική μας ευχή στο παιδί που θα λάβει το δώρο
  • Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στα ειδικά πεδία, αν επιθυμούμε να λάβουμε την πραγματική ζωγραφιά του παιδιού, για να θυμόμαστε τη σημαντική μας προσφορά.

Τα Ευχοστολίδια έχουν χαρίσει 51.678 παιδικά χαμόγελα από το 2014

Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται κοντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο για τη χώρα και ειδικά για τη νέα γενιά.

Στο πλαίσιο των σημαντικών δράσεων που αναλαμβάνει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της νέας γενιάς, ο ΟΠΑΠ, μέσα από τα Ευχοστολίδια, πραγματοποιεί κάθε χρόνο τις χριστουγεννιάτικες ευχές χιλιάδων παιδιών που έχουν πραγματική ανάγκη, υλοποιώντας παράλληλα έργα υποστήριξης στους φορείς που φιλοξενούν ή υποστηρίζουν τα  παιδιά.

Η πρωτοβουλία Ευχοστολίδια, η οποία ξεκίνησε το 2014, έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 51.678 παιδικές ευχές έως σήμερα. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 44 έργα υποστήριξης στους φορείς που συμμετείχαν στη δράση τα προηγούμενα χρόνια.

Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη πέντε νέα έργα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *