Eurovision: Η ανακοίνωση της EBU που φέρνει τα πάνω κάτω στα αποτελέσματα του διαγωνισμού

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

To περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο τελικός της φετινής Eurovision όπου βρήκε την Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα στην 21η θέση ενώ την Κύπρο με την Τάμτα στην 15η θέση. Αυτό ξέραμε έως σήμερα που τα πράγματα κάπως αλλάζουν και συγκεκριμένα αυτό που αλλάζει είναι η θέση της Κύπρου.

Η EBU, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική ένωση που είναι ευρέως γνωστή για την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision προέβη σε δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της φετινής Eurovision. Συγκεκριμένα, απέρριψε την κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας ύστερα από την αποκάλυψη των ψήφων τους από τον πρώτο ημιτελικό που  βρίσκεται αντίθετα με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.  Μάλιστα,  προκειμένου να ακολουθηθεί ο κανονισμός η EBU συνεργάστηκε με μια εταιρεία ψηφοφορίας ώστε να δημιουργήσει ένα αναπληρωματικό συγκεντρωτικό αποτέλεσμα το οποίο υπολογίστηκε με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια αρχεία ψηφοφορίας και το οποίο εγκρίθηκε από την Ernst & Young που επιβλέπει την ψηφοφορία.

Η δήλωση που έκανε η EBU σχετικά με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναφέρει χαρακτηριστικά ” Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, ακολουθώντας τις τυποποιημένες πρακτικές αναθεώρησης, ανακαλύψαμε ότι εξαιτίας ενός ανθρώπινου λάθους χρησιμοποιήθηκε ένα εσφαλμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που δεν είχε αντίκτυπο στον υπολογισμό των σημείων που προέκυψαν από την τηλεοπτική μετάδοση μεταξύ των 41 χωρών που συμμετείχαν και του συνολικού νικητή  ενώ τα τέσσερα πρώτα τραγούδια παραμένουν αμετάβλητα.

Για να σεβαστούμε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα μέλη της EBU τα οποία συμμετείχαν, θέλουμε να διορθώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους κανόνες. Τα σωστά σημεία της κριτικής επιτροπής έχουν προστεθεί πλέον στον πίνακα των αποτελεσμάτων και τα αναθεωρημένα σύνολο για κάθε συμμετέχοντα και τη χώρα του έχουν δημοσιευθεί στο eurovision.tv.

Η ΕBU και οι συνεργάτες της  και η Ernst & Young εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το γεγονός ότι το λάθος αυτό δεν εντοπίστηκε νωρίτερα και θα επανεξετάσει τις διαδικασίες και τους ελέγχους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί αυτό να συμβεί ξανά”

Συνεπώς ο πίνακας αποτελεσμάτων έχει ως εξής:

Ολλανδία (498 βαθμοί)

Ιταλία (472 βαθμοί)

Ρωσία (370 βαθμοί)

Ελβετία (364 βαθμοί)

Σουηδία (334 βαθμοί)

Νορβηγία (331 βαθμοί)

Βόρεια Μακεδονία (305 βαθμοί)

Αζερμπαϊτζάν (302 βαθμοί)

Αυστραλία (284 βαθμοί)

Ισλανδία (232 βαθμοί)

Τσεχική Δημοκρατία (157 βαθμοί)

Δανία (120 βαθμοί)

Κύπρος (109 βαθμοί)

Μάλτα (107 βαθμοί)

Σλοβενία (105 βαθμοί)

Γαλλία (105 βαθμοί)

Αλβανία (90 βαθμοί)

Σερβία (89 βαθμοί)

Σαν Μαρίνο (77 βαθμοί)

Εσθονία (76 βαθμοί)

Ελλάδα (74 βαθμοί)

Ισπανία (54 βαθμοί)

Ισραήλ (35 βαθμοί)

Λευκορωσία (31 βαθμοί)

Γερμανία (24 βαθμοί)

Ηνωμένο Βασίλειο (11 βαθμοί)

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Συντονισμός ενεργειών μεταξύ ΕΔΑ Αττικής – Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού για την ενίσχυση του βαθμού διείσδυσης φυσικού αερίου

Σε πιστή εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης που εφαρμόζει η ΕΔΑ Αττικής, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της όσο...

Το νέο μήνυμα της Ελένης Μενεγάκη από τον κήπο του σπιτιού της

Δυο μέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που η Ελένη Μενεγάκη κρέμασε γόβες και μικρόφωνα και νιώθει την ανάγκη...

Ολη η αλήθεια για το ατύχημα της Αμαλίας Κωστοπούλου

Ενα σοβαρό ατυχημα με το αυτοκίνητο είχε η μεγάλη κόρη της Τζένης Μπαλατσινού και του Πέτρου Κωστόπουλου πριν 10...

The Crown: Ποια ηθοποιός θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Μαργαρίτα στον πέμπτο κύκλο;

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ανυπομονούν για τον πέμπτο κι όπως φαίνεται τελευταίο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του Netflix...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς