Μετά τις παραιτήσεις και το άγριο φαγωμα των παιδιών του Νίκου Παππα οπως μεταφράζεται από πολλούς το κύμα ανανεωσης – σύμφωνα με την ΕΡΤ – η δημόσια τηλεοραση ανακοινώνει όλες τις αλλαγες στο πρόγραμμά της με ένα δελτίο τυπου.

Συγκεκριμενα αναφέρει: «Με στόχο την ανανέωση του ενημερωτικού περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης, πάντα στο πλαίσιο της παροχής αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα».

Συγκεκριμένα, καθημερινά από τις 05:45 έως και τις 09:45 ο Μάνος Νιφλής και ο Κώστας Αλατζάς θα παρουσιάζουν αναλυτικά την πρώτη ειδησεογραφία της ημέρας. Μαζί τους στο σχολιασμό της επικαιρότητας θα είναι η Βούλα Κεχαγιά και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος, ο οποίος σημειωτέον ήταν μαζί με την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Τη θέση της προαναφερθείσας αναλαμβάνει ο Νίκος Μερτζάνης. Ο δημοσιογράφος θα παρουσιάζει μια νέα εκπομπή καθημερινά στις 19:00 με 21:00, εστιάζοντας στην εξέλιξη των γεγονότων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο για την Κατερίνα Ακριβοπούλου φαίνεται πως με την παραμονή της ή όχι στην ΕΡΤ παίζεται εβα θρίλερ καθώς ενώ πληροφορίες του Tinasmess.gr ανέφεραν ότι αναλαμβάνει καθημερινή εκπομπή στη μεταμεσονύχτια ζώνη από τις 00.15 έως τις 2.00 τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Η εκπομπή «Επόμενη ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, συνεχίζεται κανονικά.

Τελος, η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί θερμώς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά του, που ενίσχυσε την αναβάθμιση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης.