ΕΡΤ: Οι 2+1 σειρές μυθοπλασίας και η προβολή τους

Παναγιώτης Μουλόπουλος
Παναγιώτης Μουλόπουλος

Έπειτα από πολύχρονη απουσία, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να στηρίξει και να επενδύσει στην ελληνική μυθοπλασία, δίνοντας το “πράσινο φως” σε 2+1 προτάσεις. Συγκεκριμένα, στη μεταφορά των μυθιστορημάτων “Η ζωή εν τάφω” σε σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά και στις “Έξι νύχτες κάτω απ’ την Ακρόπολη” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Όσον αφορά τη πρώτη σειρά έχει μπει ήδη στην διαδικασία των γυρισμάτων, με το πρώτο υλικό να τους αφήνει υπέρ ικανοποιημένους, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στη διαδικασία της εύρεσης των ηθοποιών καθώς υπάρχει ένας βασικός όρος: οι ηθοποιοί που θα “κλείσουν” να μη συμμετέχουν σ’ άλλη τηλεοπτική παραγωγή γιατί πολλά από τα γυρίσματα θα ‘ναι νυχτερινά και θα διαρκούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη συνέχεια, όμως, δόθηκε το “πράσινο φως” σε άλλη μία σειρά, η οποία θα αποτελείται από 5 επεισόδια. Αυτή είναι “Το πέταγμα του κύκνου”, που βασίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Νίκου Τζήμα με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο που θα μονταριστεί εκ νέου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη σειρά είναι και αυτή που θα προβληθεί πρώτη από τις υπόλοιπες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *