Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η υπόθεση της διακοπής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Γιώργου Κακούση, με τις δύο πλευρές να δίνουν διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα.
Η αρχή έγινε με ανάρτηση του δημοσιογράφου, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον πρόσφατο έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του όσο και στη λήξη της συνεργασίας του με τη δημόσια τηλεόραση. Όπως υποστήριξε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από αποκαλύψεις σχετικές με τη ΓΣΕΕ, αφήνοντας αιχμές για χρονική σύμπτωση.
Ο ίδιος σημείωσε ότι του κατασχέθηκαν προσωπικές συσκευές, όπως το κινητό τηλέφωνο και υπολογιστής, ενώ τόνισε πως δεν έχει λάβει ακόμη το σχετικό πόρισμα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος του καμία κατηγορία και δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε απέναντι στην ΕΡΤ, κατηγορώντας τη διοίκηση για «γρήγορα αντανακλαστικά» ως προς την καταγγελία της σύμβασής του. Όπως ανέφερε, του κοινοποιήθηκε εξώδικο, ενώ έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και για αιτιολογία που, κατά την άποψή του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
- Advertisement -
Από την πλευρά της, η ΕΡΤ απάντησε μέσω πηγών, δίνοντας διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο ίδιος ο δημοσιογράφος ήταν εκείνος που έλαβε την πρωτοβουλία να αποχωρήσει προσωρινά από τα καθήκοντά του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στην οποία φερόταν να εμπλέκεται.
Παράλληλα, η δημόσια τηλεόραση επισημαίνει ότι η διακοπή της συνεργασίας κρίθηκε αναμενόμενη, από τη στιγμή που ο δημοσιογράφος, μετά την αποχώρησή του, δεν παρείχε πλέον τις υπηρεσίες για τις οποίες είχε προσληφθεί.
Ωστόσο, ο Γιώργος Κακούσης επιμένει στη δική του εκδοχή, υποστηρίζοντας στο iefimerida πως η ΕΡΤ είχε προχωρήσει σε «πάγωμα» της σύμβασής του, πριν από οποιαδήποτε δική του κίνηση, επικαλούμενος και σχετικό δημοσίευμα.