Ο σκληρός ανταγωνισμός δεν υπάρχει μόνο στην prime time ζώνη αλλά και στην πρωινή, όπου ενημερωτικές εκπομπές έρχονται αντιμέτωπες με τις ψυχαγωγικές, ενώ τα τελευταία χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση των τηλεθεατών.

Όπως δείχνουν τα ανεπίσημα νούμερα τηλεθέασης, η ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ “Σήμερα” πήρε την πρωτιά με 28,4% έναντι της αντίστοιχης ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” που έκανε 22,4%, ενώ το “Happy Day” του ALPHA συνεχίζει να αντιστέκεται με 16,5%. Στο νεανικό κοινό, το “Σήμερα” επίσης πήρε την πρωτιά με 21%, ενώ πολύ κοντά βρέθηκε η ψυχαγωγική πρόταση του ALPHA με 18,9% και στην τρίτη θέση ο Γιώργος Παπαδάκης με 16,8%.

Στη συνέχεια, οι “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ κέρδισαν τη πρωτιά οριακά, κάνοντας 22,2%, ενώ “Το Πρωινό” 22,1%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το “ΑLPHA Ρεπορτάζ” με 11,6%, ενώ “Στη φωλιά των Κου Κου” έμεινε το 10,6% των τηλεθεατών. Όσον αφορά το νεανικό κοινό, τα πράγματά είναι διαφορετικά. “Το Πρωινό” πήρε την πρωτιά με 21,9% και πιο πίσω παρέμεινε η “Φωλιά των Κου Κου” με 14,6%, οι “Αταίριαστοι” με 12% και τέλος το “ALPHA Ρεπορτάζ” με 9,3%!