Ελένη Μενεγάκη: Το τέλος μιας εποχής

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής η Ελένη Μενεγάκη επέλεξε να πει “αντίο” στους τηλεθεατές της επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος λίγους μήνες πριν που ήθελε την Βασίλισσα της τηλεόρασης να αφήνει την τηλεόραση.

Και ναι η Ελένη Μενεγάκη κόντρα στις σειρήνες και τα παπαγαλάκια των καιρών αποφάσισε να ξεκαθαρίσει η ίδια την κατάσταση για το τι συμβαίνει με το τηλεοπτικό της μέλλον διαψέδοντας τον τάδε και τον δήνα που την θέλουν στο ένα ή στο άλλο κανάλι. Κάτι ανάλογο εμμέσως είχε κάνει και το δημοσίευμα της εφημερίδας που προερχόταν από το περιβάλλον της και τρόπον τινά παρουσίαζε την πρόθεση της Ελένης να μην δουλέψει την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν και να κάνει όσα τόσα χρόνια δεν κατάφερε.

Αμέσως μετά από ένα αφιερωματικό βίντεο είπε όλα όσα καιρό τώρα σχεδιάζει με ένα κόμπο στο λαιμό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κόμπιασε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγε να χάσει τα λόγια της. Ωστόσο, δεν έκλαψε, όπως άλλωστε είχε συμβεί όλες τις φορές που προσπάθησε να προβάρει τα λόγια της. Και κυρίως για άλλη μια φορά, τον τελευταίο λόγο τον έχει η ίδια. Μάλιστα, η ίδια δεν ήθελε ο αποχαιρετισμός δεν ήθελε να συμβεί στα τέλη Ιουνίου όπου τελειώνει η εκπομπή της αλλά τώρα, την ημέρα της γιορτής της, τη δική της μέρα. Αλλωστε ο κορωνοϊός απέδειξε ότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και εκείνη ήθελε πάση θυσία να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές της όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει, σε μια εποχή που το όνομά της παίζει καθημερινά και η σεναριολογία για το τηλεοπτικό της μέλλον καλά κρατεί…

“Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω. Μου αρέσει να αισθάνομαι ασφάλεια, το επιδιώκω στη ζωή μου αυτό.

- Advertisement -

Έτσι φτάσαμε σήμερα, μετά από 15 χρόνια εδώ στον Alpha να πρέπει να σας στείλω από νωρίς την μεγάλη αγάπη που έχω μέσα μου για εσάς και τα πολύ πολύ όμορφα χρόνια, στιγμές, καταστάσεις που ζήσαμε όλοι μαζί. Από πέρυσι έχω πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση. Δεν μπορώ να σκεφτώ πάρα πολύ μακριά, αλλά δεν μπορώ να αφήνω και τη ζωή μου στην τύχη. Πάντα ήθελα να βάζω ένα πρόγραμμα, να παίρνω τον χρόνο μου, να παίρνουν τον χρόνο τους και οι άλλοι. Από πέρυσι, λοιπόν, έχω πάρει μια απόφαση, αυτή η χρονιά μου στον Alpha να είναι η τελευταία.

Όλη τη φετινή σεζόν και από τη στιγμή που ενημέρωσα φυσικά και το κανάλι το οποίο αγαπώ και έχω τιμήσει μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, το αμέσως επόμενο κομμάτι που μου δημιουργούσε μια ταχυπαλμία ήταν η στιγμή που θα σας το πω εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρετε ότι εγώ είμαι αυτή που θα σας λέω αυτά που αφορούν εμένα. Όλοι μπορούν να σκέφτονται, να γράφουν, να μιλάνε για ανθρώπους που είναι τόσο υπερπροβεβλημένοι μέσα από την τηλεόραση και είναι λογικό. Από την αρχή της σεζόν τα είχα σκεφτεί και είχα βάλει στο μυαλό μου ότι στη γιορτή μου θα σας τα πω αυτά, γιατί αυτή είναι η προσωπική μου μέρα και αυτή είναι η δικιά μας μέρα και γιατί ποτέ στη ζωή δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς ότι δεν έχει στην καρδιά μου τον ρόλο που πάντα είχε. Εσείς στη δικιά μου καρδιά είσαστε ψηλά”.

“Σας αποχαιρετώ από τον Alpha στο τέλος της σεζόν όπως κάθε χρόνο, σας το λέω σήμερα. Δεν θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν γιατί είναι μια ευκαιρία και για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα. Πράγματα που δεν έκανα όταν ήμουν πολύ μικρότερη σε ηλικία. Πράγματα που μπορεί να είναι απλά, που μπορεί εσείς να τα κάνετε. Ο καθένας μας μέσα στο μυαλό του μπορεί να κρατάει ένα μικρό κομματάκι που μπορεί να είναι αυτό που δεν έζησε, αυτό που δεν πήρε, αυτό που δεν γεύτηκε, για μένα είναι αυτό. Είναι και αυτό αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέρω πώς είναι. Δεν έχω ιδέα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι οι σκέψεις μου έχουν πάει μέχρι την επόμενη σεζόν. Η επόμενη σεζόν θέλω να με βρει ελεύθερη. Θέλω να με βρει να δοκιμάζομαι σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Εδώ (σ.σ. στην καρδιά της) θα είστε πάντα όλοι και κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε.

Θέλω να αγαπάτε τους συνεργάτες μου -απευθύνομαι σε οποιονδήποτε συνεργαστεί με δικό μου συνεργάτη στο οποιοδήποτε κανάλι. Όλοι όσοι πέρασαν από κοντά μου ήταν ξεχωριστά παιδιά. Είμαι πολύ περήφανη για όλα αυτά που έζησα μαζί τους και μαζί σας. Υπήρξα τυχερή και πιστεύω ότι η τύχη μου θα συνεχίσει να είναι ζωντανή και γεμάτη. Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ και είμαι πολύ περήφανη για μένα που δεν έκλαψα, γιατί όλες τις φορές που το σκεφτόμουν πάντα έκλαιγα”, κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη κλείνοντας με την απόφασή της αυτή ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *