Εκτός OPEN ο Τζώνη Καλημέρης. Όλο το παρασκήνιο και οι αποχωρήσεις που έρχονται…

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
kalimeris tzoni

Είναι από τις ειδήσεις που δεν ισχύει το δημοσιογραφικό κλισέ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία κι αυτό γιατί η αποπομπή του Τζώνη Καλημέρη από το OPEN ήταν κάτι που σιγοψυθιριζόταν εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, η είδηση έφτασε στα αυτιά μου προχθές αλλά όλοι την Τετάρτη το απόγευμα έσπευσαν να την διαψεύσουν. Εγώ από την άλλη, σας έδωσα μια μικρή γεύση από όσα πρόκειται να συμβούν στο PING PONG που δημοσίευσα.

Πάρτε μια μικρή γεύση: “PING Και θα κλείσω αυτή τη στήλη με το OPEN όπου ο αναβρασμός είναι μεγάλος το τελευταίο διάστημα. Μπορεί η σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της, μπορεί να σχεδιάζονται πράγματα για του χρόνου, αλλά μάλλον κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο… που εν προκειμένω αυτό ισχύει και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Ο “ξενοδόχος” λοιπόν δεν υπογράφει το μπάτζετ για το νέο πρόγραμμα, η τρύπα ξεχειλώνει και οι απλήρωτες παραγωγές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Κάποιοι ετοιμάζονται αν δουν την πόρτα της εξόδου… Η μόνη που συνεχίζει να κάνει ζωάρα είναι η Ελλη Στάη. Τι κι αν το δελτίο συνεχίζει να βουλιάζει, εκείνη δεν χαραμίζει με τίποτα τα τριήμερα που της δίνει ο σταθμός κάθε Παρασκευή και ενίοτε Δευτέρα κι αυτό επειδή τις Πέμπτες λόγω του “Open Mind” γράφει διπλοβάρδιες”.

Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Ο Τζώνη Καλημέρης είχε να εμφανιστεί αρκετές μέρες στο κανάλι, σχεδόν μια εβδομάδα από τότε δηλαδή που ο Αρτούρ Νταβιντιάν, το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη ανακοίνωσε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του OPEN ότι η συνεργασία τους τελειώνει εδώ. Η αιτία είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Το πολύ ακριβό πρόγραμμα και τα ποσοστά τηλεθέασης που δεν ήρθαν ποτέ αν και κάποιοι είδαν δώσει υποσχέσεις γι’ αυτό. Άλλωστε, όπως σας είπα και στην περίπτωση της Δέσποινας Βανδή όλες οι εξωτερικές παραγωγές είναι απλήρωτες – κάτι σαν άτυπη στάση πληρωμών – ενώ όλο το πρόγραμμά για την ερχόμενη σεζόν είναι στον αέρα γιατί η Πρόεδρος Διοίκησης Λουτμίλα Μποροντίνα δεν υπογράφει τον προϋπολογισμό. Aξίζει, πάνως, να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το κανάλι, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο τύπου υπήρξε σιγή ιχθύος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι αποχωρήσεις – αποπομπές δεν θα σταματήσουν εδώ… Κάποιοι λένε ότι η επόμενη είναι η Αλκηστις Μαραγκουδάκη, ενώ θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις στο κανάλι τόσο σε επίπεδο δημοσιογράφων, τεχνικών, όσο και παρουσιαστών.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *