Έξι πολύκροτες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν φέτος από το “Φως στο τούνελ”

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Η Αγγελική Νικολούλη, εδώ και 25 χρόνια, συνεχίζει όταν οι άλλοι σταματούν. Ας θυμηθούμε όμως ποιες πολύ σημαντικές υποθέσεις που απασχόλησαν και ενδεχομένως σόκαραν φέτος την ελληνική κοινή γνώμη εξιχνιάστηκαν μέσα από το «Φως στο τούνελ»;

Μετά από τέσσερις μήνες και 15 εκπομπές στον τηλεοπτικό αέρα καθώς και άπειρες ώρες έρευνας και ρεπορτάζ, η Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο τούνελ» κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο έξι περίεργων εξαφανίσεων συνανθρώπων μας.

Με επιμονή και μεθοδικότητα η εκπομπή ανέδειξε στοιχεία και βοήθησε να εξιχνιαστούν υποθέσεις που παρέμειναν στο σκοτάδι…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΡΙΚΛΗ

- Advertisement -

Η έρευνα της εκπομπής  βοήθησε να εξιχνιαστεί μια δολοφονία στη Σάμο. Θύμα ο βετεράνος πολεμιστής  Μιχάλης  Σαρικλής  92  χρόνων, που αγνοούνταν τρία χρόνια, από τις 10 Νοεμβρίου 2016  από τον Κέδρο όπου έμενε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, το «Τούνελ» επέμεινε με τον μάρτυρα-«κλειδί» και φίλο του αγνοούμενου, που έπεσε σε αντιφάσεις στην κάμερα.

Λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής, ομολόγησε τη δολοφονία του Σαμιώτη ήρωα πολέμου και υπέδειξε το σημείο που τον έθαψε…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ

Το «Τούνελ» έφερε στο φως τη μυστηριώδη εξαφάνιση του νεαρού ηθοποιού από το Περιστέρι, Στράτου Βαλσαμίδη 34 χρόνων.

Λίγο πριν την εκπομπή βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό και η υπόθεση απασχόλησε τα ΜΜΕ, ενώ μαρτυρία που έφτασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής για ύποπτες κινήσεις ατόμων, σήμανε συναγερμό και άνοιξε το δρόμο των ερευνών…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΗ

Τη συγκινητική ιστορία του Έλληνα που απελάθηκε από το Οχάιο, γύρισε στην γενέτειρά του την Κρήτη και εξαφανίστηκε, ανέδειξε η εκπομπή.

Τα ίχνη του 50χρονου Χρήστου Νερατζούλη χάθηκαν τον περασμένο Μάιο από τις κάτω Γούβες Ηρακλείου. Δύο ημέρες μετά την προβολή της εκπομπής, βρέθηκε άστεγος στην Αθήνα.

 ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΟΥΣΗ 33 ΧΡΟΝΩΝ

Έξι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Δημήτρη Τσαούση, 33 χρόνων, εδραιώθηκε δικαστικά   η έρευνα του  «Τούνελ».

Αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον «φίλο», ο οποίος στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα του.

Στην εκπομπή αποκαλύφτηκαν τα μηνύματα κινδύνου που έστειλε σε φίλη του, ενώ βρισκόταν σε ραντεβού-παγίδα και ακούστηκε το ηχητικό ντοκουμέντο του ίδιου πριν τον δολοφονήσουν…

Ο φίλος του καταδικάστηκε πρωτόδικα, αν και δεν έχει βρεθεί το πτώμα του Δημήτρη, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για  ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝ

Όλοι ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία της επτάχρονης Βαλεντίν από το Κονγκό που παρουσίασε το «Τούνελ». Επί τέσσερις  εβδομάδες υπήρχε επίμονη έρευνα και αιφνιδιασμός στον πατέρα της, με την κάμερα της εκπομπής, να καταγράφει αποκλειστικές εικόνες από το σπίτι που ζούσε.

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε τετ-α-τετ με τον πατέρα στο δωμάτιό της και ανέδειξε τις λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά στην έρευνα. Η μαρτυρία για τη Γαλλία, που η εκπομπή χειρίστηκε με διακριτικότητα, και ενημέρωσε τις Αρχές, άνοιξε τον δρόμο για τον εντοπισμό της μικρής Βαλεντίν.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΤΑΣΑ ΦΕΡΕΤΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΙΚΑ

Το «Τούνελ» έκανε και πάλι το θαύμα του για δύο γυναίκες. Οι έρευνες μες τη νύχτα κατά τη διάρκεια της εκπομπής της 14ης Φεβρουαρίου, είχαν αποτέλεσμα και οδήγησαν στον εντοπισμό της Νατάσας Φερέτου 58 χρόνων και της Βασιλικής Τζίκα 71 χρόνων. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Σε ζωντανή σύνδεση, με το νοσοκομείο, ο ρεπόρτερ μετέφερε τα ευχάριστα νέα στους συγγενείς των αγνοούμενων γυναικών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *