Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Για τη γειτονιά των αγγέλων πέταξε η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου προκαλώντας ανείπωτη θλίψη  στον δημοσιογραφικό χώρο και όχι μόνο. Η τηλεκριτικός άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Τετάρτης, ύστερα από ανακοπή που υπέστη. Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό το site του Ελεύθερου Τύπου, όπου η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου αρθρογραφούσε στη στήλη TVVIBES και σχολίαζε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την τηλεοπτική επικαιρότητα. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου είχε ατείλει κανονικά τη στήλη της στην εφημερίδα, όπως άλλωστε έκανε καθημερινά, και τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτό θα ήταν και το τελευταίο κείμενο που θα δημοσιευόταν στον “Ελεύθερο Τύπο”.

Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και έσπευσαν οι οικείοι της ανήμποροι να πιστέψουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν έναν τόσο αγαπημένο τους άνθρωπο.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά καθώς και στην κρατική τηλεόραση. Ήταν εκείνη που ανακάλυψε και τη Νατάσα Ράγιου, όταν εκείνη, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ήρθε για σπουδές στην Αθήνα. Η συνάντησή της με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και της Απογευματινής, ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στη φιλοσοφική, υπήρξε καθοριστική για την καριέρα της. Η γνωστή δημοσιογράφος άρχισε τη δημοσιογραφία το 1964, από το «Έθνος», κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και μάλιστα υπήρξε η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο στην Κρατική τηλεόραση. Στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκε με την τηλεκριτική και ασχολούνταν στις στήλες της με τα νέα προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Aπό τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της όπως και η ίδια έχει σημειώσει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook το 1974 όταν έπιασε δουλειά στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 είχα χάσει τον σύζυγό της, Μέμο Φαράκο.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *