Η σειρά “Τσερνόμπιλ” του HBO, έσπασε ρεκόρ καθώς απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία όλων των εποχών, ενώ λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κατάφερε να γίνει το νούμερο 1 στην τηλεοπτική κατάταξη όλων των εποχών του IMDb.

Η σειρά βασίζεται την χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ανθρώπινη ιστορία, και αφηγείται την ιστορία από την στιγμή της έκρηξης του πυρηνικού σταθμού στην Ουκρανία και μετά.

Η βαθμολογία της σειράς “Τσέρνόμπιλ” από την Τρίτη είναι 9,7 αστέρων (από 10) από περίπου 140.000 χρήστες στον ιστότοπο IMD της Amazon, ενώ την Κυριακή 3 Ιουνίου ολοκλήρωσε την πορεία της στο HBO . Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ξεπερνάει σε βαθμολογία το “Breaking Bad” (9,5) του AMC, καθώς επίσης και το “Planet Earth II” του BBC (9,5) αλλά ακόμη και της σειράς φαινόμενο, το Game of Thrones” (9,3) με βάση την κατάταξη των τηλεοπτικών εκπομπών της IMDb. Επίσης, στο Rotten Tomatoes συγκεντρώνει 9,5 στα 10 από το σύνολο των κριτικών της τηλεόρασης.

Η σειρά θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή, από το HBO Home Entertainment στις 24 Ιουνίου, σε μια έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει bonus σκηνές αλλά και συνεντεύξεις με τους συντελεστές και τους πρωταγωνιστές.