Αθανασίου – Ματσούκα σε “Ελεύθερη σχέση”!

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΜΑΤΣΟΥΚΑ_ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Tι σχέση μπορεί να έχει η Δήμητρα Ματσούκα με τον Μάριο Αθανασίου. Μα φυσικά “Ελεύθερη” όπως ακριβώς τιτλοφορείται και η νέα σειρά του Βασίλη Θωμόπουλου που θα κάνει πρεμιέρα στο “Open”, νυν “Epsilon TV” στα τέλη Οκτωβρίου.

H Κλαίρη (Δήμητρα Ματσούκα) κι ο Μάνος (Μάριος Αθανασίου) είναι ένα σύγχρονο ζευγάρι που αντιμετωπίζει ένα πανάρχαιο πρόβλημα: υπάρχει το «για πάντα»;
Ο έρωτας που τους ένωσε ήταν μεγάλος. Αλλά μετά… παντρεύτηκαν.
ΤΩΡΑ, για να σώσουν τον γάμο τους από την καθημερινότητα, τη ρουτίνα και τον εκνευρισμό τους απ’ τον άλλον, καταφεύγουν στην τελευταία λύση πριν το διαζύγιο:την Ελεύθερη Σχέση.
Τρεις μήνες μακριά, για να ζήσουν καινούργιες εμπειρίες και να δοκιμάσουν τον έρωτα τους. Τρεις μήνες χωρίς καμιά επικοινωνία και απόλυτη ελευθερία να συνάψουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Στο τέλος της δοκιμαστικής αυτής περιόδου θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι ξανά μαζί ή αν θα πάρουν διαζύγιο.
Η συμφωνία ξεκινάει σαν ένα ερωτικό πείραμα και ο στόχος και των δύο είναι να σώσουν τον γάμο τους. Τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να περιπλέκονται όταν στη ζωή τους αρχίζουν να μπαίνουν καινούργιοι άνθρωποι αλλά και η ζήλεια του ενός για το τι κάνει ο άλλος. Οι δικοί τους άνθρωποι θα τους βοηθήσουν να σώσουν το γάμο τους ή θα τους οδηγήσουν βάσει των δικών τους πιστεύω κατευθείαν στο διαζύγιο;

-ο Αλέξης (Ιωάννης Παπαζήσης), ένας γοητευτικός δικηγόρος που θα γοητεύσει την Κλαίρη σαρωτικά, μια έλξη στην οποίαη Κλαίρη θα προσπαθήσει σκληρά να
αντισταθεί, όμως η γοητεία του και οι πιο βαθιές ορμές της θα έχουν εντελώς
διαφορετική άποψη. Όμως η απαγόρευση, αλλά και η γοητεία του παράνομου, θα χτυπήσουν κόκκινο όταν ο Αλέξης βρεθεί μέσα στο γραφείο της ως θεραπευόμενός της και η Κλαίρη θα έρθει αντιμέτωπη όχι μόνο με τον έρωτα της για τον Μάνο αλλά και τους πιο αυστηρούς κανόνες της δουλειάς της.
-η Ρούλα η Ξανθιά, ηθοποιός, τραγουδίστρια και γενικά καλλιτέχνης, η πρώην του Μάνου που επιστρέφει στην ζωή του σαν φίλη αλλά σύντομα θα του θυμίσει την πιο καλλιτεχνική και μποέμ ζωή που ζούσε πριν την Κλαίρη, κάνοντας τον Μάνο να αναρωτηθεί αν η Κλαίρη είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής του ή μήπως η ευτυχία
κρύβεται σε μια πιο μποέμ, καλλιτεχνική ζωή με την αυθόρμητη και απρόβλεπτη
Ρούλα
-ο Φίλιππος (Σπύρος Πούλης), ο υποχονδριος συνάδελφος και φίλος της Κλαίρης, που είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της εδώ και χρόνια και καταλαβαίνει πως αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να την διεκδικήσει.
-η Πέπη (Στέλλα Κοσμοπούλου), μια τρελή σερβιτόρα που τρώει χοντρό κόλλημα με τον Μάνο και θα φτάσει στα πιο αλλοπρόσαλλα άκρα για να τον χωρίσει απ’ την Κλαίρη, φτάνοντας στα πιο αλλοπρόσαλλα άκρα.
-ο Στέργιος (Γεράσιμος Γεννατάς), ο αρραβωνιαστικός της κολλητής της Κλαίρης, που πιστεύει ακράδαντα ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ένας άντρας να υπάρξει ευτυχισμένος σε έναν γάμο και σωστός απέναντι στην γυναίκα της ζωής
του, είναι να απατάει ασύστολα. Πολιτικός σύμβουλος στο επάγγελμα, ο Στέργιος θα χρησιμοποιήσει όλη την διπλωματία, όλη την ευφυϊα και όλο το χάρισμα του στην τέχνη του ψέματος για να λατρέψει το γυναικείο φύλο χωρίς να τον πάρει είδηση η σύντροφος του, μπλέκοντας συχνά στις γυναικοδουλειές του και τον Μάνο. Οι θεωρίες του όμως θα δοκιμαστούν όταν θα βρεθεί σε σύγκρουση με μια εξίσου ευφυή αλλά και δυναμική δημοσιογράφο, την Αναστασία.
-η Αντωνία (Ντίνα Αβαγιανού) ,η συντηρητική και φανατικά θρησκευόμενη μητέρα
του Μάνου που τον μεγάλωσε χωρίς πατέρα κι ήλπιζε ότι ο γιος της θα έβρισκε καλύτερη τύχη από την Κλαίρη, που περισσότερο της θυμίζει ψυχασθενή παρά ψυχοθεραπεύτρια. Η κοπέλα αυτή ήταν η καταστροφή του γιου της και αυτή η βλακεία που σκέφτηκε με την «Ελεύθερη Σχέση» ίσως είναι η ευκαιρία για τον γιο της να ξεκόψει και να βρει την γυναίκα που πραγματικά αξίζει να έχει δίπλα του.
-η Φωφώ (Λουκία Παπαδάκη), η νεάζουσα μητέρα της Κλαίρης, που μόλις πήρε διαζύγιο από τον δικό της άντρα και πιστεύει ότι όλοι θα έπρεπε να χωρίσουν για να είναι ελεύθεροι να ζήσουν και να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες. Μια από τις εμπειρίες που δοκιμάζει η ίδια είναι ο Χοσέ (Βαγγέλης Αλεξανδρής), ο δάσκαλος flamenco με τον οποίον απατάει τον άντρα της.
-το ID (υποσυνείδητο) της Κλαίρης που της μιλάει μέσα από καθρέφτες και απαιτεί από την Κλαίρη να ικανοποιήσει τις πιο σκοτεινές ορμές της, ξεκινώντας από το να δοθεί στον Αλέξη. Άμεσα και χωρίς πολλές καθυστερήσεις.

- Advertisement -

Σύμμαχοι στον έρωτα του Μάνου και της Κλαίρης είναι:
-ο Νίκος (Παύλος Χαικάλης), πατερας της Κλαίρης που προσπαθεί να στηρίξει τον γάμο της κόρης του. Αλλά όταν η γυναίκα του αποφασίζει να πάρουν διαζύγιο και μια φωτιά στο Δημαρχείο τον κάνει από τύχη ήρωα, θα ξαναζήσει το σκίρτημα του έρωτα με την Γαβριέλα (Νίκη Λάμη), μια μυστηριώδη γυναίκα που δουλεύει στο
μπαρ του Μάνου αλλά κρύβει πολλά και ένοχα μυστικά. Ενα από τα οποία είναι
πως παράλληλα με τον Νίκο που βάζει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, η Γαβριέλα βγαίνει και με τον επαναστάτη κι αντικομφορμιστή γιο του, τον Λουκά (Στέλιος Νιάκαρης). Η Βάσω (Άννα Μενενάκου), κολλητή και συνάδελφος της Κλαίρης, που προσπαθεί να συμπαρασταθεί στην φίλη της ενώ κι η ίδια ετοιμάζεται να παντρευτεί τον
Στέργιο (Γεράσιμος Γεννατάς), έναν πολιτικό σύμβουλο που πιστεύει ότι ο άντρας μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της σχέσης του μόνο όταν απατάει και φροντίζει να κάνει αυτήν την θεωρία πράξη με όποιο θηλυκό βρεθεί στον δρόμο του.
-ο Περικλής (Ηλίας Λογοθέτης), παππούς του Μάνου που τον μεγάλωσε σαν πατέρας, ο οποίος με αφορμή τον χωρισμό του Μάνου από την Κλαίρη, θα θυμηθεί τον δικό του εγάλο έρωτα, την Μαργαρίτα και θα κινήσει γη και ουρανό για να την ξαναβρεί.
-ο Τζώννης (Ζήσης Ρούμπος), κολλητός και μπάρμαν στο μπαρ του Μάνου, που
θέλει οι φίλοι του να τα ξαναβρούν αλλά έχει κι αυτός τα δικά του προβλήματα όταν βρίσκεται να φιλοξενεί την Μαρίνα (Χριστίνα Στεφανίδη), κόρη ενός φίλου
του που την ήξερε από πιτσιρίκι, αλλά τώρα έχει μεγαλώσει πολύ όμορφα και με ανελέητα σέξυ σορτσάκια θα δοκιμάσει την εγκράτεια και τις ηθικές αρχές του.
-η Ελπίδα (Ελένη Βαίτσου), φωτογράφος σε περιοδικό και σύντροφος του Αλέξη,
που αδιαφορεί παντελώς για τον έρωτα του Μάνου και της Κλαίρης, θα κάνει όμως
ό,τι περνάει από το χέρι της για να σταματήσει τον Αλέξη από το να βλέπει την
Κλαίρη.
-το Υπερσυνείδητο (Superego) της Κλαίρης, που της μιλάει και της θυμίζει όλα όσα
η κοινωνία της επιβάλει, δηλαδή να είναι μία σεμνή και ευπρεπής σύζυγος για τον
Μάνο.

Θα καταφέρουν ο Μάνος και η Κλαίρη να αναμετρηθούν με τους ερωτικούς
αντιπάλους αλλά και τους εσωτερικούς εαυτούς τους και να καταλήξουν μαζί;
Είναι η Ελεύθερη Σχέση το όνειρο που κάθε ζευγάρι ονειρεύεται όταν αισθάνεται
άτακτο; Ή ένας περιπετειώδης εφιάλτης που έχει μόλις αρχίσει;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *