«Ασφαλώς, νοιαζόμαστε» από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε στις 8 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του OTE Academy η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής με γνώμονα τους στρατηγικούς στόχους της ασφάλειας των εργαζομένων της, των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και όσων επηρεάζονται από τη δραστηριότητά της. Οι συμμετέχοντες έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και τις παρουσιάσεις των στελεχών της εταιρίας που επικεντρώθηκαν στις ανάγκες των αναδόχων των κατασκευαστικών έργων της εταιρείας.

Κεντρικός άξονας της ημερίδας ήταν οι μεθοδολογίες των συνεργαζόμενων φορέων και εταιρειών πάνω σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας, όπως οι τρόποι αντιμετώπισης συμβάντων, οι τρόποι διαχείρισης ζητημάτων υγείας και ασφάλειας, αλλά κυρίως οι μέθοδοι πρόληψης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών ατυχημάτων.

Χαιρετισμό απήυθυναν από την ΕΔΑ Αττικής ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας και ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σκουλίδας, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τονίζοντας την αναγκαιότητα των μέτρων ασφαλείας στα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου. Νέες, αποδοτικές μεθόδοι διαχείρισης ζητημάτων Υγείας και Ασφάλειας συνεπάγονται μηδενικές απώλειες σε εργατοώρες.

Σημαντική ήταν οι παρουσία εκπροσώπων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας). Η πρόεδρος, Ρένα Μπαρδάνη, απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια η Δρ. Εύη Γεωργιάδου τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στα τεχνικά έργα δίνοντας το έναυσμα στους εκπροσώπους των εταιρειών/κοινοπραξιών να παρουσιάσουν αναλυτικά τα μοντέλα διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας.

Από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. ΔΙΚΤΥΑ & ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, η Κωνσταντάρου Ρόη, QSHE & Sustainability Corporate Director J&P AVAX S.A., από την εταιρεία ΕΡΓΩ Α.Τ.Ε. ο Γιακουμάκης Φώτης, Μηχανικός Ασφάλειας, από τη ΘΕΜΕΛΗ Α.Τ.Ε. ο Διαμαντόπουλος Γεώργιος, Μηχανικός Ασφάλειας, από την κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ Α.Ε. – MULTIGAS – SEC, ο Νικολόπουλος Ορέστης, Τεχνικός Ασφάλειας, από την ΗΡΩΝ ΑΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Ε.Π.Ε. ο Τσομπανίδης Ιωάννης, Τεχνικός Ασφάλειας, παρουσίασαν τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση ζητημάτων υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου.

Τα έργα κατασκευής δικτύου είναι έργα περιορισμένου χρόνου και χώρου στα οποία απαιτείται συντονισμός των εργασιών για περιορισμό των ζημιών, προστασία του περιβάλλοντος χώρου και οπωσδήποτε προστασία των εργαζομένων με χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας (όπως κράνη, υποδήματα ασφαλείας, προστατευτικός ρουχισμός, ανακλαστικά γιλέκα, γάντια, μάσκες κ.τ.λ.), τακτικές εκπαιδεύσεις χρήσης ειδικού εξοπλισμού, καθώς και σενάρια εκδήλωσης έκτακτης ανάγκης ώστε οι εργαζόμενοι να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Ποιοτικά τα έργα διασφαλίζονται από Πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης της ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015, το 14001:2015 για την Περιβαλλοντική Διαχείριση καθώς και το OHSAS 18001 για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων υπάρχουν διαδικασίες καταγραφής παραπόνων από πολίτες, φορείς κ.τ.λ. έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση στα έργα της ΕΔΑ Αττικής.

Εκτός από τα αμιγώς τεχνικά θέματα, ο κ.Πετρούνιας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» τόνισε τη σημασία της Οδικής Ασφάλειας ώστε να αποφεύγονται πάσης φύσεως ατυχήματα στο δρόμο.

Από την ΕΔΑ Αττικής, η Διευθύντρια Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Φύλαξης Αργυροπούλου Νικολέττα παρουσίασε το έργο της ΕΔΑ Αττικής σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Υποδομών Ντρούκας Ιωάννης εστίασε στα ζητήματα Ασφάλειας στο κατασκευαστικό έργο της ΕΔΑ Αττικής παρουσιάζοντας τις νέες, καινοτόμες μεθοδολογίες που θα εισαχθούν. Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας τόνισε τη δέσμευση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής και των εταιρειών κατασκευής δικτύων για συνεχή προσπάθεια με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας με κοινό σύνθημα «Να σκέφτεσαι, Να εργάζεσαι, Να επιστρέφεις σπίτι Ασφαλώς».

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Νέα άνοδος για το “Κόκκινο Ποτάμι”, νέα πτώση για το “The Final Four”!

Τελικά δεν ήταν μόνο περιέργεια αυτή που ώθησε τους τηλεθεατές την προηγούμενη εβδομάδα να δουν το "Κόκκινο ποτάμι". Άρεσε...

Αγριες Μέλισεες: Ολα όσα θα δείτε στα επεισόδια της εβδομάδας και η είσοδος της Κάτιας Δανδουλάκη

  Τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας πέρα από τις συνταρακτικές εξελίσεις, σηματοδοτούνται και από την είσοδο της Κάτιας Δανδουλάκη στη...

Κάθριν Κέλι Λάνγκ: Μετά την Αθήνα by day γνώρισε και την Αθήνα by night. Πότε φεύγει για Κέρκυρα και πόσο θα κάτσει στη χώρα...

Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή η Αμερικανίδα ηθοποιός Κάθριν Κέλι Λανγκ. Ο ΣΚΑΪ μάλιστα έδωσε προς τιμήν...

Δείτε την αλλαγή που έκανε στην εμφάνιση της η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Μπορεί στο GNTM να έχουν έρθει λίγο τα πάνω κάτω ύστερα από τις καταγγελίες που δέχτηκε το ριάλιτι μόδας,...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς