Αναµφισβήτητα οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έξοδα πολλά. Οι ανάγκες όµως σ’ ένα σπίτι δεν σταµατούν ποτέ. Ολο και κάτι πρέπει ν’ ανανεωθεί γιατί το πέρασµα του χρόνου έχει αφήσει έντονα σηµάδια, όλο και κάτι πρέπει ν’ αγοράσουµε για περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, για όλα όµως σας έχουµε ιδέες και προτάσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

• Πρώτα απ’ όλα, ποιος σας είπε ότι το παλιό πρέπει να αντικατασταθεί; Το να µπορεί κάποιος να βρίσκει νέες χρήσεις για παλιά ή πολυχρησιµοποιηµένα αντικείµενα που έχουν ήδη κάνει τον κύκλο τους, είναι θέµα οικολογικής συνείδησης, αλλά κυρίως φαντασίας και δηµιουργικότητας. Οσο πιο παλιό τόσο πιο καλό!

• Δείτε τις φωτογραφίες µε τις δικές µας προτάσεις και ρίξτε µια µατιά στο σπίτι της γιαγιάς σας. Θα σας εκπλήξει το τι κρυµµένους θησαυρούς µπορείτε να βρείτε. Μια παλιά ραπτοµηχανή στο σπίτι της δείτε πώς µπορεί να χρησιµοποιηθεί και να γίνει must στο δικό σας. Μια παλιά ξεχασµένη ντουλάπα όχι µόνο θα λύσει το αποθηκευτικό σας πρόβληµα, αλλά µε την κατάλληλη δουλειά θα ξεχωρίσει στο χώρο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να επισκευάσετε ή να µεταµορφώσετε ένα έπιπλο είναι βερνίκι σε διάφορες αποχρώσεις, υφάσµατα που σας περίσσεψαν τα οποία θα χρησιµεύσουν σαν ταπετσαρία, ψαλίδι, καρφωτικό για έπιπλα, καρφιά και… φαντασία και µεράκι.

• Εµείς σας προτείνουµε µερικές ενδιαφέρουσες ιδέες. Παλιές πόρτες σε ρόλο καθρέφτη, σπασµένο τραπέζι, βάση παλιάς ραπτοµηχανής, παλιά κούνια µωρού, παλιά παραθυρόφυλλα, ράφια γραφείου. Κι αν αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, ενδεχοµένως να σκεφτείτε πολύ περισσότερες προτάσεις για το χώρο σας.

• Προσαρµόστε τις ιδέες που σας δίνουµε στις δικές σας ανάγκες και ανασηκώστε τα µανίκια για υπέροχες δηµιουργίες.