ALPHA: Υψηλές πτήσεις με ποσοστά άνω του 40% χθες στη μυθοπλασία

team2
team2
ALPHA

Μια επιτυχημένη ιστορία διαθέτει πολλές διαφορετικές πτυχές οργανωμένες με ιδιαίτερο τρόπο, με ισορροπία, με άριστη αρμονία. Αγάπη, έρωτας, κρυμμένα μυστικά, ανομολόγητα πάθη, ανατροπές, εκπλήξεις, σασπένς, ρεαλισμός και ποίηση, χιούμορ και τρυφερότητα, συναισθήματα τα οποία μπορεί να κινούνται τόσο στη φωτεινή πλευρά της ψυχής όσο και στη σκιά των ανθρώπινων πράξεων, στην σκοτεινή πλευρά της, έρχονται να συνυπάρξουν αρμονικά παραδίδοντας ένα γοητευτικό αποτέλεσμα. Αλλά, πόσο καλά μπορεί κάποιος να πει ωραίες ιστορίες; Ο Alpha ξέρει να λέει ωραίες και δυνατές ιστορίες. Με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και νούμερα ξέρει να λέει τις καλύτερες ιστορίες, τις πιο αγαπητές, τις πιο ολοκληρωμένες, αυτές που αγγίζουν τον τηλεθεατή. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν ερμηνείες που καθηλώνουν, μέσα από ήρωες που διαθέτουν στοιχεία καθημερινών ανθρώπων, που υπερασπίζονται τη δική τους αλήθεια μέσα από το «μαγικό»  φίλτρο του φακού.

Ετσι, χθες Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, η μυθοπλασία του Alpha χτύπησε «κόκκινο», φέρνοντας στην κορυφή της τηλεθέασης και τις τρεις σειρές του. «Ο παράδεισος των κυριών», ο «Σασμός» και το «Αυτή η νύχτα μένει», back to back , τερμάτισαν τα μηχανάκια και έγραψαν νούμερα που ξεπέρασαν το 40%, φτάνοντας το απίστευτο 46,1% του «Σασμού» (σε επιμέρους γυναικείο κοινό)!

Μία ανάσα πριν από το γάμο Μαθιού- Βασιλικής, η σειρά  έφερε ποσοστό 40,7% στο σύνολο κοινού και  35,4% στο δυναμικό κοινό 18-54, νούμερα- ρεκόρ για τη σειρά φέτος. Ο έρωτας έρχεται σε κόντρα με την βεντέτα, η οποία μοιάζει να «πνίγει» τα όποια αισθήματα ανθίζουν. Όμως, όταν η καρδιά ζητάει «Σασμό», τα χέρια θα υποταχθούν στην επιθυμία της, θα αφήσουν τα όπλα; Ανάμικτα τα συναισθήματα μπερδεύονται περισσότερο με τις καταιγιστικές εξελίξεις σε μια διελκυστίνδα που μοιάζει δίχως τέλος, την οποία παρακολούθησαν χθες 1.712.000 τηλεθεατές, ενώ 2.385.000  συντονίστηκαν με τα γεγονότα έστω για 1 λεπτό. Το γυναικείο κοινό έδωσε την ψήφο του με ποσοστά 42, 2% (γυναίκες 25-44) και 41, 6% (γυναίκες 18-54).

- Advertisement -

Σε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, μεταφερόμαστε στο Αγρίνιο του 1984, στο νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο», σε ένα «ναό» της νυχτερινής διασκέδασης της εποχής και στους ανθρώπους που ζουν  μέσα και γύρω από αυτόν. Πίσω από τους δυνατούς προβολείς, την ψευδαίσθηση του στρας, τον λουλουδοπόλεμο, τις «μπόμπες» ποτά και το φτηνό αλκοόλ, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια και πόνο. Και μια ηθική που είναι συχνά καθαρότερη από την υποκρισία των ισχυρών και των επιφανών της ημέρας. Οι άνθρωποι αυτοί με την αγάπη, τη συμπόνια, την ελπίδα και τη συγχώρεση μπορούν να καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους και να βγουν στο φως. Με τη νύχτα σύμμαχο και την καρδιά οδηγό, το «Αυτή η νύχτα μένει», η σειρά που έχει αγαπηθεί και κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές ήλθε πρώτη χθες, φτάνοντας  στα υψηλότερα μερίδια τηλεθέασης, με ποσοστό 25,2%  στο σύνολο κοινού και 24,5% στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ 1.724.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν έστω για 1 λεπτό τους έρωτες, τις συγκινήσεις και τις συγκρούσεις, εσωτερικές κι εξωτερικές, των ηρώων.

AYTH H NYXTA MENEI

Η δραματική σειρά εποχής «Ο Παράδεισος των κυριών», η μεγάλη, πλούσια και φιλόδοξη παραγωγή του Alpha, μεταφέρει το θεατή στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, λαμπεροί πρωταγωνιστές, δυνατές ερμηνείες, πάθη, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλές ανατροπές αποτελούν την πρώτη ύλη για μία ακαταμάχητη σειρά, η οποία ανεβάζει σταθερά τα ποσοστά τηλεθέασής της σε κάθε επεισόδιο. Χθες ήλθε πρώτη στο σύνολο κοινού με ποσοστό 21,4%, ενώ 1.514.000 τηλεθεατές  μοιράστηκαν τις εξελίξεις  έστω για 1 λεπτό. Πρωτιά είχε και στο γυναικείο κοινό 18-54 με 21,8% και στο αντίστοιχο 15-24 με 20,2%.

Τέλος, ο «Σασμός» ήταν στην πρώτη θέση στο Top 20 των δημοφιλέστερων προγραμμάτων στον πίνακα της Nielsen την εβδομάδα 24-30/10 με πρωτιές και υψηλά μερίδια τηλεθέασης. Επίσης, όλα τα επεισόδια του «Σασμού» αλλά  και του «Παράδεισου των Κυρίων» συμπεριλαμβάνονται στο Top 20 των δημοφιλέστερων προγραμμάτων τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ενώ και η «Μουρμούρα», η πιο αγαπημένη κωμική σειρά των τελευταίων 10 χρονών,  σταθερά είναι μέσα στην 20άδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *