Νέο αίμα, νέα προγράμματα στην ΕΡΤ

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΕΡΤ

Πατώντας σε δρόμους που θυμίζουν περισσότερο ιδιωτικό κανάλι, η ΕΡΤ σχεδιάζει διάφορα νέα πρότζεκτ με βήματα αργά και σταθερά οι οποίες πρόκειται να βγουν μέσα στον Γενάρη. Από αύριο μάλιστα θα βγει στον αέρα  το δελτίο ειδήσεων με το νέο σκηνικό του, ένα τεράστιο video wall από πίσω από τον παρουσιαστή. Για να δωθεί περισσότερος χρόνος με εικόνα από το ανανεωμένο στούντιο θα μικρύνει ο χρόνος των ρεπορτάζ που παίζουν στο δελτίο της ΕΡΤ.

Αναφορικά με τις εκπομπές, παράλληλα με τις “Συναντήσεις” όπου δυο ετερόκλητα άτομα δίνουν ο ένας συνέντευξη στον άλλον και η οποία θα προβάλλεται δυο φορές την εβδομάδα αμέσως μετά το “10” της Όλγας Τρέμη, θα βγει στον αέρα και μια νέα σατιρική εκπομπή με χιουμνπριστική προσέγγιση της επικαιρότητας. Πρόκειται για το «installation», την παρουσίαση του οποίου έχει αναλάβει το ραδιοφωνικό δίδυμο του Red  Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος. Η εκπομπή θα μεταδίδεται, επίσης, δύο φορές την εβδομάδα αμέσως μετά την εκπομπή “10”. Το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε ήδη 20 επεισόδια, συνολικού κόστους 160.822 ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσει και η νέα εκπομπή της Ινας Ταράντου. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική εκπομπή που θα φωτίζει άγνωστες περιοχές της Ελλάδας και θα προβάλλεται το ΣΚ.

- Advertisement -

Για τη ζώνη του Σαββατοκύριακου εγκρίθηκε, επίσης, και μια μαγειρική εκπομπή για προϊόντα ΠΟΠ. Κάθε επεισόδιο της εκπομπής θα είναι αφιερωμένο σε ένα προϊόν ΠΟΠ , όπως η γραβιέρα ή το λάδι και θα παρουσιάζει τις ιδιότητές τους, αλλά και συνταγές για το κάθε προϊόν. Το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση δεν έχει ακόμα επιλεγεί, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα δοκιμαστικά.

Επίσης, η ΕΡΤ προχωρά σε μίσθωση ξένου προγράμματος εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα της σειράς «The young Pope» με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο, που διεκδικούσε και το Mega και παράλληλα στη συνδρομητική τηλεόραση προβάλλει η Cosmote TV. Σύμφωνα με τη σύναψη συμφωνίας με την Freemantle, η ΕΡΤ εξασφαλίζει τον πρώτο κύκλο της σειράς αλλά και τον νέο κύκλο επεισοδίων που κάνει διεθνώς πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου. Η μετάδοση της σειράς του Πάολο Σορεντίνο με τον νεαρό και μοντέρνο Πάπα αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ της Γιουροβίζιον που θα ξεκινήσει με την επιλογή και την ανάθεση του καλλιτέχνη που θα επιλεγεί και θα κορυφωθεί με τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού στο Ρότερνταμ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *