Για 6η συνεχόμενη χρονιά το A Jewel made in Greece, η μεγαλύτερη, πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο, διοργάνωσε τη Συνάντηση Δημιουργών στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και την αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του Enterprise Greece.

Κατερίνα Γκαγκάκη, Μιμή Ντενίση και Μαίρη Σαμόλη

Μία μεγάλη γιορτή έμπνευσης, υψηλής αισθητικής και δημιουργικότητας α-πόλαυσαν οι καλεσμένοι των εγκαινίων, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς, σε μία βραδιά γεμάτη λάμψη.

Λάκης Γαβαλάς

Η εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του A Jewel made in Greece, εικαστικός Μαίρη Σαμόλη τόνισε σε σύντομη ομιλία της το όραμά της που έγινε πραγματικότητα για αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επί-πεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο.

Δώρα Κατσικογιάννη, Εβελίνα Παπαντωνίου

Παράλληλα η Σύμβουλος της Έκθεσης, κριτικός τέχνης ‘Ιρις Κρητικού υπογράμμισε την πολυδιάσταση δημιουργικότητα του κλάδου και το ζωντανό του διάλογο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Η Πρέσβειρα του AJMIG Τόνια Σωτηροπούλου έδωσε την δική της οπτική και μετέφερε στους καλεσμένους τη χαρά της να μεταδίδει τις αρχές, τα μηνύματα και την αισθητική της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Συνοδοιπόρος σε αυτή τη γιορτή, το Make a Wish Ελλάδος, του οποίου τους σκοπούς και το έργο – μέσω ειδικής ενέργειας με τίτλο «A Jewel for a Wish» – στηρίζει η διοργάνωση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να πραγματο-ποιήσει την ευχή της μικρής Έλενας να γίνει πριγκίπισσα!

Tόνια Σωτηροπούλου

Τεράστιο ενδιαφέρον προκάλεσε στο κοινό το καλλιτεχνικό σύμπλεγμα που παρουσίασε η επίτιμη καλεσμένη της διοργάνωσης, διεθνούς φήμης Ελληνίδα εικαστικός Nτέλα Ρούνικ, με τίτλο «Προσδιορίζοντας το Απροσδιόριστο». Η φετινή διοργάνωση που είχε τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνοντας έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος, επεφύλαξε στη δεξίωση των εγκαι-νίων σε εκθέτες και επισκέπτες μία ιδιαίτερη έκπληξη, με τρεις εντυπωσιακές Lady Gaga οι οποίες παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με έμφαση στο κόσμημα.

Ντέλα Ρούνικ