Αλλάξτε τους τα φώτα

Βίκυ Ανδρή
Βίκυ Ανδρή

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ. Αν δεν αξίζει τον κόπο αυτή η διαδικασία, τότε τι αξίζει! Όταν το είδα µε εντυπωσίασε, µε ταξίδεψε στο παραµύθι «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυµάτων», επειδή πράγµατι µοιάζει µε φωτιστικό βγαλµένο από τις σελίδες του. Και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Γεµίστε µέχρι την κορυφή το φλιτζάνι µε πηλό, και ενώ ακόµα είναι υγρό πιέστε την πρίζα και το καλώδιο µέσα. Δεν χρειάζεται να ανοίξτε τρύπα στη βάση του φλιτζανιού για το καλώδιο, αφήστε το να «τρέχει» στην πίσω πλευρά της λάµπας. Στη συνέχεια, στοιβάξτε τα υπόλοιπα κοµµάτια και κολλήστε τα µε μια ισχυρή κόλλα. Η κόλλα και ο πηλός θα πρέπει να µείνουν για να σταθεροποιηθούν ένα 24ωρο.Για να ολοκληρωθεί το έργο σας ίσως χρειαστούν δύο µέρες, αλλά αξίζει τον κόπο!


Κομπολόι… δίχως χάντρες: Περάστε στο ντουί πολύχρωµες-γιγάντιες χάντρες και μετατρέψτε το σε ένα τεράστιο κοµπολόι. Φωτιστικό µε άποψη για πολύ προχωρηµένους!

ΚαλΑθι των αχρήστων… για φωτιστικό! Πρωτότυπη και µοναδική πρόταση για φωτιστικό. Ανοίξτε τρύπα από το κάτω µέρος του καλαθιού µε τη βοήθεια ενός ψαλιδιού για σύρµα ή πένσας. Βάψτε το στο χρώµα της αρεσκείας σας και ντύστε το µε τρέσες και κορδέλες! Ποιος θα το φανταζόταν!

- Advertisement -

ΜπαλΟνια για πρωτότυπα και καλόγουστο φωτιστικά. Φουσκώστε µπαλόνια σε διάφορα µεγέθη –ανάλογα µε τα φωτιστικά που θέλετε να φτιάξετε– και περάστε τα μια γενναία ποσότητα κόλλας-ατλακόλ. Αρχίστε να τυλίγετε περιμετρικά του και µε όποια φορά θέλετε το σπάγκο, ακριβώς όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Μόλις στεγνώσει καλά σκάστε µε µια βελόνα το µπαλόνι και αφαιρέστε το από την µπάλα που µόλις δηµιουργήθηκε. Από το κενό στο πάνω µέρος της µπάλας περάστε το ντουί µε τη λάµπα.

Κουζινικά στην υπηρεσία του φωτός. Σουρωτήρι σε ρόλο φωτιστικού! Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετική ιδέα, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα παλιά µαχαιροπίρουνα που τις περισσότερες φορές τα «τρώει» το ντουλάπι!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *