“8 λέξεις” ή 8 πληγές… για τα κανάλια; Η συμφωνία, το παρασκήνιο και οι δεύτερες σκέψεις για τη νέα σειρά του Γεωργίου

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
8 ΛΕΞΕΙΣ

Πρώτη φορά βλέπω σειρά να έχει ήδη κλείσει με κανάλι ή να ψάχνει κανάλι για να προβληθεί η σειρά και ο δημιουργός της να ανεβάζει το τρέιλερ στα social media. Εδώ δύο τινά συμβαίνουν ή δεν έχει συμφωνήσει με το κανάλι που ακούγεται και γράφεται ότι έχει συμφωνήσει ο Ανδρέας Γεωργίου – εν προκειμένω τον ΣΚΑΪ – και το κάνει απλά για να ανεβάσει τις μετοχές του – πρακτική που ακολούθησε και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου στο “Λόγω τιμής” ή μιλάμε για την παγκόσμια πρωτοτυπία στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία. Πάντως, το κοινώς λεγόμενο περιβάλλον του επιμένει για ΣΚΑΪ απλά λένε ότι δεν ανακοινώνεται γιατί υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο με τον ΑLPHA και αν δεν λήξει δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανακοίνωση.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που μια δουλειά του Ανδρέα Γεωργίου συνοδεύει πλούσιο παρασκήνιο. Το συνηθίζει το ταλαντούχο αγόρι σε κάθε δουλειά του και μέχρι στιγμής δεν του έχει βγει σε κακό. Το ρεπορτάζ, ωστόσο, λέει άλλα… Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω για τις “8 λέξεις” ο Ανδρέας Γεωργίου δεν έχει συμφωνήσει με τον ΣΚΑΪ, για την ακρίβεια δεν μιλάει καν αυτή τη στιγμή με το κανάλι του Ν. Φαλήρου. Αυτό είχε συμβεί στο παρελθόν και κυρίως πέρσι όταν ο πιλότος του “Τατούάζ” περνούσε την πύλη του σταθμού για να τον δει η τότε Διευθύντρια προγράμματος.

Αλλά ούτε και με τον ΑΝΤ1 υπάρχει σημείο επαφής αυτή τη στιγμή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει και στο μέλλον κι αυτό ισχύει και για τα δυο προαναφερθέντα κανάλια. Μάλιστα, στον ΑΝΤ1 σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναλάβουν το λάθος που έγινε δύο χρόνια πριν και έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον δημιουργό των επιτυχιών ρίχνοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλον με αλεπάλληλα μέιλ και αλληλοκατηγορίες. Μην ξεχνάμε ότι αυτό ήταν που τους κόστισε όχι μόνο την πρωτιά αλλά οδήγησε το κανάλι στην καρτακύλα και ο Γιάννης Λάτσιος αποπέμφθηκε από το κανάλι του Αμαρουσίου με τον τρόπο που ξέρουμε. Γι΄αυτό και αυτή τη φορά σε περίπτωση που ο πιλότος φτάσει στα χέρια τους και η πρόταση τους ενδιαφέρει έχουν σκοπό να αφήσουν στην άκρη το παρελθόν και να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους και γιατί όχι να τροποποιήσουν όσα έχουν αυτή τη στιγμή σχεδιάσει να βγάλουν στον αέρα.

Πάντως, όσο περνάει ο καιρός τα περιθώρια στενεύουν και το πρόγραμμα των καναλιών κλείνει εκτός κι αν υπάρξουν ανατροπές. Για παράδειγμα σήμερα που μιλάμε ο Ατζούν έχει συμφωνήσει να έχει και του χρόνου 6 ώρες πρόγραμμα στον ΣΚΑΪ αλλά κάτι γίνεται την τελευταία στιγμή και τινάζεται η συμφωνία στον αέρα – λέω εγώ τώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον ALPHA που φαίνεται να κλείνει σιγά – σιγά τις τρύπες του με νέες σειρές αλλά επειδή το παράδειγμα από τη “Μουρμούρα” είναι ακόμη πολύ νωπό κανείς δεν παίρνει και όρκο για το τι μπορεί να συμβεί και πόσες ανατροπές μπορούμε να δούμε στο μέλλον.

- Advertisement -

Μια φορά, πάντως, να σας αποκαλύψω ότι οι “8 λέξεις” δεν αποτελεί καινούρια απόπειρα του Κύπριου σκηνοθέτη και της σεναριογράφου Βάνας Δημητρίου. Οι “8 Λέξεις” ήταν το σίριαλ που είχε πάει σε όλα τα κανάλια σχεδόν, μαζί με το “Τατουάζ” και το “Νυφικό”, αλλά είχε πάρει κόκκινη κάρτα  και είχε απορριφθεί γιατί απλά δεν άρεσε. Σε εκείνο τον πιλότο με πολλές αλλαγές στο σενάριο αλλά με τον ρόλο του ζωγράφου να υπάρχει και σε αυτή την βερσιόν πρωταγωνιστούσαν ο Ανδρέας Γεωργίου, η Σοφία Παυλίδου, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, η Κατερίνα Λούρα κ.α.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *