Πώς καθαρίζονται τα πινέλα;

Βίκυ Ανδρή
Βίκυ Ανδρή

Γνωρίζουμε ποια πινέλα είναι για το περίγραμμα, ποια για τις σκιές και για τις σκιάσεις. Εχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα επαγγελματικά! Ξέρουμε όμως πως τα πινέλα για το μακιγιάζ ή για όποια από τις προαναφερόμενες χρήσεις μαζεύουν πολλά μικρόβια και βακτήρια; Λοιπόν, είναι άκρως επικίνδυνα για την υγιεινή του προσώπου μας αφού στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να εμφανίσουμε <ωραιότατα> σπυράκια. Το πλύσιμο των πινέλων θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτια του μακιγιάζ σας. Όταν χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας, κομμάτια μακιγιάζ, λάδι, βρωμιά ακόμη και βακτήρια παγιδεύονται μέσα στις τρίχες. Ετσι, μπορεί παραβλέποντας αυτό το βήμα να οδηγηθείτε σε φραγμένους πόρους και το λιγότερο σε μια ανεπιθύμητη ακμή. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός πως τα πινέλα και όλα τα σύνεργα μακιγιάζ είναι ακριβά. Ετσι μαθαίνοντας να τα καθαρίζετε σωστά όχι μόνο προστατεύετε το πρόσωπό σας αλλά και την επένδυσή σας.


Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να τα διατηρούμε καθαρά:

Βάλτε σ’ ένα μπολ 1 λίτρο χλιαρό νερό και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις η μαγειρική σόδα καθώς και τι αντισηπτικές ιδιότητες έχει. Βουτήξτε λοιπόν σ’ αυτό το διάλυμα τα πινέλα σας και αφήστε τα για ένα 24ωρο.

Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε με άφθονο νερό, τα τινάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν επάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

- Advertisement -

Αρκετά εύκολη, σωστά; Την επόμενη φορά που νομίζετε ότι το πινέλο σας έχει δει καλύτερες μέρες, σκεφτείτε δύο φορές πριν το πετάξετε για να αγοράσετε ένα καινούργιο. Δοκιμάστε πρώτα τη συνταγή καθαρισμού που σας προτείνουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *