Φύλλο πηλού

Βίκυ Ανδρή
Βίκυ Ανδρή

Mπορεί να είναι λίγο καλοκαιρινό το θέμα μου αλλά αγαπώ τα φύλλα όλο το χρόνο. Βασικά στοιχεία της διακόσμησης του σπιτιού μου. Γι’ αυτό σκέφτηκα πως ένα φύλλο φοίνικα είναι εξαιρετική βάση και εύκολη κατασκευή για να να σταματήσω να ψάχνω από εδώ και και από εκεί τα δαχτυλίδια μου και τα σκουλαρίκια μου και οικονομική.

Θα χρειαστείτε

Πηλό

- Advertisement -

Εργαλεία για πηλό. Αν και μπορείτε με ένα κοπίδι ή ένα μαχαίρι να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν πάλι θέλετε πιο επαγγελματική δουλειά χρησιμοποιείστε εργαλεία για πηλό, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε όλα μαγαζιά με είδη χόμπι ή ακόμα και εργαλεία ζαχαροπλαστικής.

Πλάστη

Μια επιφάνεια για ν’ ανοίξετε τον πηλό

Αλουμινόχαρτο

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε ένα φύλλο πηλού. Με το κοπίδι δώστε του το σχήμα του φύλλου που θέλετε. Πάρτε το εργαλείο με τη μικρή μπίλια στην άκρη του και σχηματίστε τις λεπτομέρειες του φύλλου, τις φλέβες και τις γραμμές. Κόψτε με το κοπίδι και δώστε του το τελικό σχήμα. Τοποθετήστε το φύλλο σας επάνω σ’ ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε το σας στη θερμοκρασία που αναγράφεται επάνω στη συσκευασία του πηλού. Κάθε μάρκα πηλού αναγράφει τις οδηγίες χρήσης επάνω στη συσκευασία του. Κάθε μάρκα δε έχει διαφορετικές οδηγίες.

Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και λειάνετε τις γωνίες του φύλλου σας ώστε να έχει ένα ωραίο και λείο φινίρισμα.


Ετσι απλά τόσο ξεχωριστό και τόσο όμορφο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *