Βγήκαν οι βάσεις και επιτέλους το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα! Είστε φοιτητής! Μακριά από το σπίτι σας. Στο δικό σας σπίτι! Ακούγεται συναρπαστικό και είναι, αλλά δεν μπορείτε να παραβλέψετε και κάποιες λεπτομέρειες όπως η επίπλωση του σπιτιού. Συνήθως τα φοιτητικά σπίτια είναι ήδη επιπλωμένα με τα εντελώς απαραίτητα και από κει και πέρα βάζετε το δικό σας γούστο, τις δικές ιδέες και ανάλογα με τα χρήματά σας φτιάχνετε το χώρο που θα αποτελέσει το σπίτι σας για κάποια χρόνια και θα σας εμπνεύσει για να διαβάσετε -λέμε τώρα- και να καλείτε τους φίλους σας. Σας έχω ιδέες και λύσεις για να μετατρέψετε το χώρο που ονειρεύεστε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα με ό,τι ανακυκλώσιμο υλικό βάζει ο νους σας και να χαίρεστε να περνάτε το χρόνο σας εκεί.

Eπιπλα από παλέτες και καφάσια!
Τα ταπεινά αυτά υλικά έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και την καθημερινότητά μας με τις
χρήσεις τους και τις εφαρμογές τους. Φτιάξτε το κρεβάτι σας από παλέτες, ενώ επάνω τοποθετήστε ένα ωραίο ανατομικό στρώμα! Κρεμάστε στους τοίχους σας καφάσια, αφού πρώτα τα βάψετε με χρώματα της αρεσκείας σας και γεμίστε τα με βιβλία ή προσωπικά σας αντικείμενα!
Φτιάξτε industrial και άκρως μοντέρνο γραφείο από καφάσια και τάβλες ξύλου
ακατέργαστες.
Τοποθετήστε δύο παλέτες όρθιες στον τοίχο αφού πρώτα τις βάψετε και στερεώστε εκεί το
ποδήλατό σας -βασικό μέσο μεταφοράς για έναν φοιτητή! Ετσι εξοικονομείτε και χώρο
αλλά και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως δεν θα σας το κλέψουν!
Πριν ξεκινήσετε κάποια από τις παραπάνω κατασκευές, τρίψτε πρώτα με σμυριδόπανο την επιφάνεια του ξύλου, καθαρίστε το μ’ ένα στεγνό πανί να φύγει η σκόνη και περάστε ένα χέρι αστάρι. Αφήστε το στεγνώσει καλά και στη συνέχεια περάστε 2 ή και 3 χέρια από το χρώμα της αρεσκείας σας. Με αυτό τον τρόπο η μπογιά θ’ απλωθεί ομοιόμορφα επάνω στην επιφάνεια του ξύλου.

Καλή επιτυχία και… καλή φοίτηση!