Υπάρχει ιδανικός οργασμός;

Παντελής Μεσσαρόπουλος
Παντελής Μεσσαρόπουλος

 

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γυναίκα. Οι περισσότερες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό όταν η κλειτορίδα τους διεγείρεται, ενώ άλλες προτιμούν να προκαλείται ο οργασμός μέσω της διείσδυσης στον κόλπο.

Υπάρχει όμως «καλύτερος» οργασμός; Η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια προκρίνει ότι ένας κολπικός οργασμός, δείχνει γυναίκες με ανεπτυγμένη σεξουαλικότητα καθώς και με καλή πνευματική και σεξουαλική υγεία. Μια τελευταία μελέτη όμως του 2016 στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine αναφέρει ότι ίσως κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως αληθές.

- Advertisement -

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν 88 γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 18 και 53, οι οποίες ήταν φοιτήτριες σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Οι γυναίκες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με το είδος και την ένταση των οργασμών τους, καθώς και τις σεξουαλικές συμπεριφορές τους. Οι συγκεκριμένες γυναίκες επίσης αξιολογήθηκαν, πάντα βάση ερωτηματολογίου σχετικά με την ψυχολογική τους κατάσταση και το επίπεδο του στρες που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες παρακολούθησαν μια σειρά από ταινίες, σεξουαλικού αλλά και ουδέτερου περιεχομένου. Μετά οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν αν ένιωσαν κάποιο σεξουαλικό ερεθισμό ή σεξουαλική επιθυμία.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα.  Οι γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν κυρίως την κλειτορίδα τους ώστε να έρθουν σε οργασμο έδειξαν να νιώθουν περισσότερη σεξουαλική διέγερση και σεξουαλική επιθυμία σε σχέση με τις γυναίκες που προτιμούν τους κολπικούς οργασμούς.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν βρέθηκε καμία σύνδεση σε σχέση με την πηγή του οργασμού και της κατάθλιψης, του άγχους, της σεξουαλικής ικανοποίηση αλλά και της έντασης του οργασμού.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στον οργασμό της γυναίκας. Άλλες γυναίκες νιώθουν πιο άνετα και τους είναι πιο εύκολο να έρχονται σε οργασμό με έναν συγκεκριμένο σύντροφο και όχι με κάποιον άλλον. Επίσης υπάρχουν γυναίκες  οι οποίες μπορούν εύκολα να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια  στοματικού σεξ ή μέσω του αυνανισμού, αλλά όχι κατά την διείσδυση του συντρόφού τους. Το στρες, το άγχος, και ο πόνος, παράγοντες οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν από μέρα σε μέρα,  ενδέχεται επίσης να επηρεάζουν την ικανότητά της γυναίκας να χαλαρώσει και να έρθει σε οργασμό. Επιπλέον, μερικές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό όταν διεγείρονται άλλα μέρη του σώματος τους, όπως π.χ. οι θηλές.

Ο οργασμός είναι μια ατομική εμπειρία, όπου κάθε γυναίκα τον βιώνει και τον προκαλεί με τον δικό της τρόπο ώστε να επιτευχθεί η κορύφωση και η σεξουαλική ευχαρίστηση. Η γυναίκα θα πρέπει να νιώθει όμορφα με το σώμα της, να ανακαλύπτει από μόνη καταρχήν τι την ευχαριστεί και στη συνέχεια να το συζητάει με τον σύντροφο της χωρίς ταμπού, ώστε από κοινού να φτάνουν σε κοινές αποφάσεις για έρθουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η σεξουαλική ευχαρίστηση και των δύο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *