Σκαλί… ζωντας!

Βίκυ Ανδρή
Βίκυ Ανδρή

Αν έχετε ξεχάσει σε κάποια γωνιά της αποθήκης σας µια ξύλινη σκάλα, ήρθε η ώρα να την ξεθάψετε και να τη χρησιµοποιήσετε στη διακόσµηση του σπιτιού σας! Όσο µοντέρνο κι αν είναι το σπίτι σας, παντού και πάντα ταιριάζει µια ξύλινη σκάλα. Με το σκεπτικό του mix & match (συνδυασµός αντικειµένων παλαιών και νέων, µοντέρνων ή κλασικών) µπορείτε να τη συνδυάσετε προσεκτικά στο χώρο σας ώστε να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσµα. Δηµιουργήστε τη δική σας ξεχωριστή γωνιά που θα σας αντιπροσωπεύει απόλυτα και θα κάνει τη διαφορά. Σας προτείνουµε λύσεις και ιδέες για τη χρήση µιας παλιάς ξύλινης σκάλας, που ενδεχοµένως δεν τις είχατε σκεφτεί!

Εδώ βλέπουµε µια πολύ ωραία ιδέα για το σαλόνι! Δύο σκάλες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί ράφια σε κάθε σκαλί, ενώνονται δηµιουργώντας µια πρωτότυπη βιβλιοθήκη που ταιριάζει σε κάθε σηµείο του σπιτιού. Η τέλεια λύση για το σαλόνι αλλά και για την κρεβατοκάµαρα! Μπορεί επίσης να χρησιµοποιηθεί και ως stand για γλάστρες, δίνοντας µια ανοιξιάτικη πνοή στο σπίτι σας!


Εδώ η σκάλα χρησιµοποιείται σαν κοµοδίνο! Κάθε σκαλί της γίνεται ράφι που φιλοξενεί τα απαραίτητα αντικείµενα, ενώ στο επάνω σκαλί, το πιο φαρδύ, χωρούν άνετα το φωτιστικά και ο καφές σας!

- Advertisement -

Για το µπάνιο, σας προτείνουµε δύο τρόπους χρήσης. Τοποθετήστε µια διπλή σκάλα και βάλτε επάνω κουτιά αποθήκευσης, κεραµικά µπολ και ό,τι άλλο θέλετε, ενώ στην δεύτερη περίπτωση βιδώστε µια µονή σκάλα στον τοίχο και χρησιµοποιήστε τη για να κρεµάτε τις πετσέτες σας.

Στην κουζίνα µπορούµε να βάλουµε µια παλιά ξύλινη σκάλα στερεωµένη µε συρµατόσκοινο ή αλυσίδα από το ταβάνι της κουζίνας, ώστε να κρεµάµε όλα τα απαραίτητα σκεύη µαγειρικής εξοικονοµώντας αποθηκευτικό χώρο στα ντουλάπια και στην κουζίνα.

Δώστε vintage αισθητική σε έναν αδιάφορο τοίχο του σπιτιού σας, στερεώνοντας επάνω του µια παλιά ξύλινη σκάλα ως κρεµάστρα για παλιές φωτογραφίες ή τις χειροποίητες δηµιουργίες σας!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *