Αισθητική Γυναικολογία. Υαλουρονικό οξύ το “όπλο” των γυναικολόγων στις αισθητικές επεμβάσεις

-

Ανάλογα με την ηλικία τη κάθε γυναίκας παρατηρούμε χαλάρωση σε πολλά σημεία του σώματό της, όπως για παράδειγμα, χαλάρωση και πτώση των χειλέων του αιδοίου  καθώς και απώλεια του όγκου αυτών. Οι αλλαγές στην περιοχή αυτή μπορούν να εμφανιστούν κυρίως μετά τον τοκετό και κατά την εμμηνόπαυση. Κατά την εμμηνόπαυση οι αλλαγές εμφανίζονται λόγω πτώσης των οιστρογόνων και συνήθως παρατηρείται ξηρότητα, απώλεια ελαστικότητας και χαλάρωσης του κόλπου καθώς και των χειλέων του αιδοίου.

Υπάρχει “θεραπεία”;

- Advertisement -

Η ενέσιμη τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια με στόχο να αποκτήσουν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση ξανά την αυτοπεποίθηση τους. Με ενέσιμη τοποθέτηση υαλουρονικού αναζωογονούνται τα μεγάλα χείλη του αιδοίου και βελτιώνεται η ξηρότητα του κόλπου. Η αύξηση του όγκου των μεγάλων χειλέων έχει ως στόχο την αποκατάσταση της υποτροφικής όψης τους, με τελικό σκοπό την επίτευξη μίας πιο θελκτικής εμφάνισης για το αιδοίο συνολικά. Η θελκτική αυτή εμφάνιση μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: Με την μεταφορά και χρήση φυσικού λίπους από άλλα σημεία του σώματος, είτε Υγρού Υαλουρονικού Οξέος. Στη περίπτωση της τοποθέτησης υαλουρονικού οξέος, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό καθώς διαρκεί κατά μέσο όρο 12 μήνες. Η συγκεκριμένη εναλλακτική απευθύνεται σε γυναίκες που ενδιαφέρονται για προσωρινή αλλαγή της εμφάνισης στη περιοχή, ή για τις ενδιαφερόμενες που προτιμούν μια πιο συνοπτική και απλή διαδικασία καθώς το υαλουρονικό οξύ είναι έτοιμο προς τοποθέτηση και δεν χρειάζεται επεξεργασία. Το υαλουρονικό που χρησιμοποιείται κατά τις επεμβάσεις αυτές είναι συνδυασμένο με αντιοξειδωτικό (μανιτόλη) και έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των παρενεργειών του υαλουρονικού όπως ή ερυθρότητα – οίδημα καθώς και στον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών. Η έγχυση υαλουρονικού οξέως στα μεγάλα χείλη του αιδοίου είναι μία απλή διαδικασία, χωρίς παρενέργειες και με άμεσα αποτελέσματα. Χρειάζονται δύο προγεμισμένες σύριγγες ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και η γυναίκα επιστρέφει στις καθημερινές συνήθειες άμεσα.

 

Υαλουρονικό οξύ για την αποκατάσταση της ξηρότητας.

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος στην αισθητική της γεννητικής περιοχής δεν σταματά μόνο στη χρήση για την διόγκωση των μεγάλων χειλέων αλλά βρίσκει και άλλες εφαρμογές στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του κόλπου όπως και στην αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης.

Όσον αφορά την ξηρότητα του κόλπου, οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος αυξάνουν την ενυδάτωση της περιοχής και επαναφέρουν την ελαστικότητα και τη σωστή λίπανση του κόλπου. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το αποτέλεσμα διαρκεί για 6 μήνες και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία 2 φορές το χρόνο.

Υαλουρονικό οξύ και σημείο G.

Η σεξουαλική ευχαρίστηση απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που μπαίνει στην εμμηνόπαυση. Η αύξηση της ευχαρίστησης επιτυγχάνεται μέσω εγχύσεων υαλουρονικού οξέος στο “σημείο G” ώστε να διογκώσουμε την περιοχή αυξάνοντας την αιμάτωση και ως αποτέλεσμα την διέγερση της. Αν υποθέσουμε ότι ο κόλπος χωρίζεται κατά μήκος σε 3 τμήματα, το σημείο G βρίσκεται στο κομμάτι εκείνο που είναι πιο κοντά στην είσοδο. Το υαλουρονικό εναποτίθετεται στο πρόσθιο τμήμα των τοιχωμάτων, πάνω στον βλεννογόνο που τυλίγει τους ουροποιητικούς αδένες. Χάρη στο αυξητικό υλικό, το σημείο G «φουσκώνει», και έτσι αποκτά καλύτερη τριβή με το πέος. Ο οργασμός γίνεται πολύ πιο δυνατός και έρχεται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι συνήθως. Επιπλέον, η γυναίκα έχει μια διαρκή αίσθηση διέγερσης. Η επίδραση του κολλαγόνου διαρκεί 4-6 μήνες.

Παντελής Μεσσαρόπουλος
Παντελής Μεσσαρόπουλοςhttp://drmessaropoulos.gr/
Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος είναι Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος στη Γ' Πανεπιστημιακή κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», ειδικός σε θέματα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας, έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παθολογία της κύησης και είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι Επιστημονικός Διευθυντής στο Γυναικολογικό τμήμα του Mediterraneo First Care και επιστημονικός συνεργάτης με τα Μαιευτήρια ΡΕΑ και ΙΑΣΩ.
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Τέλος από τον ΣΚΑΪ η Αναστασοπούλου μετά από 15 χρόνια; Οι προτάσεις, η ενόχληση του ΣΚΑΪ και το επόμενο επαγγελματικό βήμα

Μετά από 15 χρόνια στον ΣΚΑΪ, όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα η Μαρία Αναστασοπούλου να κάνει το επόμενο...

Το “Κάτι ξαναψήνεται” φέυγει, η Σπυροπούλου παραμένει ΣΚΑΪ

H απόφαση ελήφθη στον ΣΚΑΪ. Το "Κάτι ξαναψήνεται" ολοκληρώνεται ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την συνεργασία που...

Η Κατερίνα Γκαγκάκη επιστρέφει στην τηλεόραση

Στην τηλεόραση επιστρέφει οπως όλα δείχνουν η Κατερίνα Γκαγκάκη και μάλιστα πολύ σύντομα καθώς αθόρυβα και διακριτικά με τη...

Σασμός: Βασιλική – Μαθιός & Μαρίνα – Αντώνης σχεδιάζουν το γάμο τους. Τα επεισόδια της εβδομάδας

Δευτέρα 23  Μαΐου – Επεισόδιο 146 Η εξομολόγηση του Αμερικάνου ανοίγει και πάλι τον φάκελο της δολοφονίας του Στεφανή. Ένας...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς